Nedavno objavljeno

ABBA ne želi pjevati na Eurosongu u Švedskoj

Benny Andersson i Bjorn Ulvaeus odbacili su mogućnost okupljanja članova ABBA-e na Eurosongu u svojoj rodnoj Švedskoj iduće godine, kada će se proslaviti 50. godišnjica pobjede popularnog benda na tom takmičenju s pjesmom Waterloo.

U intervjuu za britanski BBC Newsnight u srijedu naveče odbacili su mogućnost izlaska na pozornicu s kolegicama Agnethom Faltskog i Anni-Frid Lyngstad za tu priliku. Šveđanka Loreen pobijedila je na ovogodišnjoj Euroviziji u Liverpoolu, što znači da će nordijska zemlja biti domaćin takmičenja iduće godine.

“Ne želim i ako ja ne želim, oni neće ići. Isto je za sve nas – neko kaže ‘ne’, to je ne”, rekao je Andersson. “Možemo proslaviti 50 godina ABBA-e bez nas na pozornici”, dodao je Ulvaeus.

Osnovana 1972., ABBA je pridobila legije obožavatelja u svijetu nakon trijumfa na Eurosongu 1974. i svojim trajnim hitovima kao što su Dancing Queen i Fernando. Četvorka koja se razišla početkom 1980-ih prodala je oko 385 miliona ploča. U Londonu je prošle godine održan koncert “ABBAtara” – digitalnih avatara članova benda u njihovoj verziji iz 1970-ih.

index.hr

Latest Posts

Raport

spot_img