Nedavno objavljeno

Kako stvoriti savršen engleski seoski vrt

Želite li engleski vrt u svom dvorištu, nekoliko je elemenata tog stila, kao što su ružičnjaci, ukrasni grmovi, stazice...

Piše: Emina Hadžić, dizajnerica interijera

Engleski vrtovi su poznati po svojoj eleganciji, šarmu i prirodnosti. Stvoriti savršeni engleski vrt u country stilu može biti izazovno, ali slijedeći nekoliko jednostavnih savjeta, i vaš vrt može izgledati kao iz snova

Odaberite pravo mjesto

Foto: Pinterest

Prvo što trebate učiniti je odabrati pravo mjesto za svoj vrt. Engleski vrtovi su poznati po svojoj prirodnosti i skladnosti s okolinom. Odaberite mjesto koje ima dovoljno sunca, ali i dovoljno hladovine kako bi se osiguralo da biljke rastu zdravo i snažno.

Odaberite biljke

Odaberite biljke koje odgovaraju klimatskim uvjetima u vašem području. Engleski vrtovi su poznati po ukrasnim biljkama kao što su ruža, lavanda, kadulja, aster, kamilica i druge. Odaberite biljke koje će se savršeno uklopiti u vrt i doprinijeti cjelokupnom izgledu. Pune lijehe su ključni element svakog engleskog vrta, a pravilo je jednostavno: što šarenije, veselije i razigranije, to će vrt izgledati autentičnije.

Razmislite o strukturi

Foto: Pinterest

Struktura igra veliku ulogu u engleskom vrtu. Stvaranje staza, zidova, ograda i drugih elemenata arhitekture može pomoći u stvaranju skladnog i elegantnog vrta. Razmislite o tome kako će se vaš vrt koristiti i koji će elementi strukture najbolje odgovarati vašim potrebama.

Harmonija boja

Engleski vrtovi su poznati po raznolikosti boja. Rijetko se koristi samo jedna boja, pa razmislite o pravoj kombinaciji kako biste postigli harmoniju i sklad.

Uživajte u procesu

Foto: Pinterest

Najvažnije pravilo u stvaranju savršenog engleskog vrta je uživati u procesu. Kreiranje vrta u country stilu može biti dugotrajno, ali kada vidite krajnji rezultat, vrijedit će.

Latest Posts

Raport

spot_img