Nedavno objavljeno

PRIZNANJE ZA STVARANJE INKLUZIVNOG I RAVNOPRAVNOG RADNOG OKRUŽENJA

L’Oréal Grupa je šestu godinu zaredom uvrštena na Bloombergov Indeks rodne ravnopravnosti 2023. (Gender-Equality Indeks – GEI 2023) jer uspješno stvara inkluzivno i ravnopravno radno okruženje. Ovaj referentni indeks mjeri rodnu ravnopravnost kroz pet stubova: liderstvo i rasadnik talenata, jednake plate među polovima, inkluzivna kultura, politika protiv seksualnog uznemiravanja te reputacija branda.

L’Oréal je jedna od 484 kompanije u 45 zemalja i regija koje su dio indeksa rodne ravnopravnosti za 2023. godinu. Indeks je prikazan kao modifikacija tržišne kapitalizacije, odnosno kao ponderirani indeks koji ima za cilj pratiti performanse javnih kompanija posvećenih transparentnosti u izvještavanju o rodnim podacima.

Nicolas Hieronimus, glavni izvršni direktor Grupe L’Oréal, rekao je: „Čast nam je što smo prepoznati u Bloombergovom Indeksu rodne ravnopravnosti za 2023. godinu. Ovo priznanje koje smo dobili šestu godinu zaredom svjedoči o našoj inkluzivnoj kulturi koju pokreću ljudi.  U L’Oréalu se trudimo održati pošteno i dinamično radno okruženje u kojem ljudi svih spolova mogu napredovati, osjećati se osnaženo i imati utjecaj.“

Margaret Johnston-Clarke, globalna direktorica za različitost, jednakost i inkluziju Grupe L’Oréal  poručuje: „Osnaživanje svih polova, jačanje inkluzivne kulture, pružanje sveobuhvatne podrške roditeljima i pružanje posebnog osposobljavanja ženama na vodećim pozicijama je temelj naše vizije prema kojoj je uspješna i inkluzivna kultura ključna konkurentska prednost.“

L’Oréal je bio dio društvenog istraživanja koje je proveo Bloomberg u saradnji sa svjetskim stručnjacima iz ovog područja. Oni koji su uključeni u ovogodišnji indeks dosegli su ili prešli globalni prag koji je Bloomberg uspostavio kako bi odražavao objavljivanje podataka i postignuće ili usvajanje najboljih statistika i politika u svojoj kategoriji.

I anketa i GEI su dobrovoljni i nemaju vezane troškove. Bloomberg je ove podatke prikupio samo u referentne svrhe. Indeks nije rangiran.

Za više informacija o GEI -u i kako podnijeti informacije za indeks sljedeće godine https://www.bloomberg.com/gei

Za više informacija o Bloombergovim rješenjima za održiva financija, uključujući GEI, posjetite
https://www.bloomberg.com/professional/solution/sustainable-finance/

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img