spot_img
NaslovnicaRaportGlovo i Pomozi.ba čine život lakšim ugroženim porodicama

Glovo i Pomozi.ba čine život lakšim ugroženim porodicama

Višekategorijska platforma Glovo koja omogućava pristup različitim vrstama proizvoda i jela za kupce na zahtjev, najavljuje partnerstvo sa neprofitnom humanitarnom organizacijom Pomozi.ba koja pomaže ugroženim osobama na području cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Od svog osnivanja 2015. godine, Glovo svojim radom i aktivnostima podržava pojedince i zajednice kako bi osnovna dobra bila dostupna najugroženijim kolektivima.

Glovo je tokom prazničnih dana zajedno sa partnerima iz Pomozi.ba podržao tri porodice u nevolji, obezbjeđujući im neophodne kućanske aparate, poput frižidera, veš mašine i peći na drva.

Ovo je naš mali gest pažnje sa željom da ovim porodicama olakšamo život i unesemo radost u njihove domove. Ova aktivnost je označila početak naše saradnje sa fantastičnim timom Pomozi.ba i zajedno smo opredijeljeni za razvoj više inicijativa kroz koje ćemo moći doprinijeti bosanskohercegovačkim zajednicama. Nastavit ćemo ispunjavati našu misiju da svima omogućimo jednostavan pristup svemu u svom gradu, uz održivi uticaj na ekonomiju, društvo i životnu sredinu“, rekao je Ivan Laketa, generalni direktor Glovo BiH.

U 2022. godini Glovo je započeo niz društveno odgovornih aktivnosti sa svojim partnerima, pa je tako u saradnji sa restoranom Mama Burgers krajem prošle godine poklonio stotinu svježih obroka štićenicima i uposlenicima KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“. Glovo nastavlja i dalje da svojim primjerom ohrabruje i druge partnere da im se pridruže u budućim aktivnostima od društvenog značaja.

Možda vas zanima

spot_img

Nedavno objavljeno