Nedavno objavljeno

Koliko će princ Harry zaraditi od memoara?

Knjiga vojvode od Sussexa, 'Spare' puštena je danas u prodaju. Postala je najbrže prodavana publicistička knjiga ikad, bilježeći brojke od 400.000 primjeraka u tvrdim uvezima, e-knjigama i audio formatima prvog dana objavljivanja

Izdavačka kuća ‘Penguin Random House’ princu Harryu je platila 20 miliona dolara avansa za ‘Spare’. Larry Finlay, direktor izdavačke kuće je rekao je: ‘Oduvijek smo znali da će ova knjiga uspjeti, ali nadmašuje čak i naša najveća očekivanja. Jedine knjige koje su se prodale više u prvom danu su one u kojima je drugi Harry (Potter)’.

Brojne knjižare u Londonu otvorene su u ponoć kako bi zadovoljile veliku potražnju nakon što je službeno puštena u prodaju, a knjižari su objavili strogi embargo prije puštanja u prodaju. Drugi su produžili radno vrijeme. ‘Spare’ je već zauzeo prvo mjesto na mnogim popisima bestselera, označen kao jedan od ‘naslova s ​​najvećim prednarudžbama u deceniji’.

Cijena tvrdog uveza u Velikoj Britaniji je 28 funti (31,74 eura), a može se nabaviti i u obliku audiozapisa za 20 funti (22,67 eura). Navodno je izdavačka kuća ‘Penguin Random House’ Harryju platila 20 miliona dolara avansa za memoare. Na ‘ET Canadi’ su u međuvremenu objavili da je princ zaradio 35 do 40 miliona dolara. No, nijedna brojka još nije službeno potvrđena.

Harryjeva knjiga privukla je pažnju širom svijeta zbod njegovih otkrića o ličnim borbama i optužbama protiv drugih članova kraljevske porodice, uključujući njegovog oca kralja Charlesa III, maćehu Camillu i starijeg brata princa Williama, a među ostalim je pisao o smrti svoje majke, princeze Diane te opisao prvu svađu s Meghan…

tportal.hr
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img