spot_img

Nedavno objavljeno

Njihova godina: Feđa Štukan

Kao i prethodnih, tako i na kraju 2022. godine ističemo osobe koje su proteklih 12 mjeseci nadvisile domet uobičajenog te zahvaljujući svojoj kreativnosti, radu, talentu i upornosti stvorile važna autorska djela i ostvarile podvige hvale vrijedne. Predstavljamo vam žene i muškarce koji 2022. mogu nazvati godinom profesionalnog uspjeha i plemenitih ostvarenja. Oni su: aktivistica Alma Mujanović, glumac Feđa Štukan, fotografkinja Aida Redžepagić, igrač bilijara Sanjin Pehlivanović, advokatica Dženana Hadžiomerović, profesor geografije Vedran Zubić, modne dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić-Adilović, tim AJB DOC-a, modni dizajner Marko Feher, predstavnica NGO-a posvećena borbi protiv organiziranog kriminala Anesa Agović, zaštitnica životinja Dženana Čizmić te spisateljski bračni par Marija Fekete-Sullivan i Kevin Sullivan.

Napisale: Kristina Ljevak i Mersiha Drinjaković
Snimio: Nikola Blagojević/Spektroom
Frizura i šminka: Ken‘s

Prije dvije godine objavio je Blank, autobiografski roman koji je u prva dva mjeseca doživio tri tiraža, od ukupno 31 koliko ih sada ima. Blank je nesvakidašnja životna priča beskompromisnog čovjeka koji je s jednakom energijom bio posvećen i autodestrukciji i konstruktivnosti, te jednako vješto činio i greške i uspjehe. U najkraćem, ovaj roman je velika pohvala životu, kao i potvrda da snagom volje i odlukom možemo mijenjati i potpuno nepovoljne okolnosti.
Feđa Štukan, njegov autor, sarajevski glumac i pilot, nakon ovogodišnjeg zagrebačkog sajma knjige Interliber i pulskog San(n)jam knjige u Istri, bio je najprodavaniji pisac.
Uz brojne zapažene regionalne medijske nastupe u kojima je otvoreno kritikovao etnonacionalnu politiku i zloupotrebu religije u Bosni i Hercegovini, ostvario je i iznimne rezultate u matičnoj profesiji. Glavnom ulogom u seriji Kotlina Danisa Tanovića i Aide Begić, u kojoj tumači lik policijskog inspektora, oduševio je publiku. Ove godine prvi je put glumio Amerikanca u američkom filmu, glavnog negativca u Switch & Bait rediteljice Michelle Salcedo. Kraj godine obilježava početak emitovanja sedme sezone popularne američke serije Tom Clancy’s Jack Ryan, u čije se dvije epizode pojavljuje i Feđa, a moguće i Tunela, serije u srpskoj produkciji u kojoj takođe glumi.
Teško ga je zamisliti bez njegove letjelice, žirokoptera, zbog kojeg se ponekad stiče dojam kako bi ostavio sve svoje talente i samo letio. Kada mu se to kaže, nasmije se i prokomentariše da je ljepše letjeti nego glumiti, ali se od nečega mora i živjeti.

Latest Posts

Raport

spot_img