Nedavno objavljeno

Ivana Vojinović

Mladu sarajevsku glumicu Ivanu Vojinović uskoro ćemo gledati na Moja TV u sitcomu Na rubu pameti, nastalom kroz BH Content Lab, platformu BH Telecoma koja je osigurala masovnu, a kvalitetnu produkciju domaćih serijskih sadržaja

Kakve utiske nosite sa snimanja serije Na rubu pameti, koju je režirao Elmir Jukić?
– Stvarno sam uživala. Uvijek mi je posebno lijepo raditi sa ekipom FIST-a, a ovdje su okupili odličnu glumačku ekipu, s kojom mi je bila čast igrati. Snimanja jesu naporna jer traže posebnu disciplinu i posvećenost, ali kad se sastave super ljudi, onda ni alarm u pet ujutro ne pada teško.
Serija na humorističan način govori o tri porodice čiji se životi isprepliću. Kakva je vaša uloga?
– Igram Vilmu, Mahinu (Admir Glamočak) kćerku. Beskrajno je brižna, puna empatije i ljubavi, ali i oštra kad treba, te nevjerovatno smotana. Lik je koji je jako zabavno graditi i istraživati, i nadam se da će i publici ući pod kožu.
Da li je BiH mjesto u kojem mladi glumci i glumice mogu naći svoje mjesto pod suncem?
– Po prvi put nakon dugo vremena mislim da se stvari malo mijenjaju. Ne onoliko koliko bi trebale, ali idemo sitnim koracima naprijed. Najviše zahvaljujući potezu koji je napravio BH Telecom kroz BH Content Lab pokrenuvši masovniju produkciju serija, i stvarno je osvježenje kad vidim kolege koji su napokon dobili priliku da ih publika upozna i zavoli, jer imamo sjajne glumce koji zaslužuju da rade.
Ko su vaši omiljeni glumac i glumica?
– Meryl Streep, Frances McDormand, Maggie Smith, Julia Louis-Dreyfus je sjajna komičarka, Al Pacino, Jack Nicholson, Sean Penn, Mark Wahlberg…
S kim biste se voljeli naći na velikom platnu ili pozornici?
– S bilo kojim od ovih omiljenih koje sam navela. Ali imamo mi i glumaca i glumica na ovim prostorima s kojima bih voljela dijeliti scenu. Recimo, Gordana Boban je fascinantna, a dvije glumice s kojima sam radila i svaki put me očaraju talentom i igrom su Tatjana Šojić i Mediha Musliović. S njima je uvijek privilegija raditi.
Kakvu ulogu priželjkujete?
– Onu koja će me izbaciti iz zone komfora i pomjeriti nešto u meni, koja će mi biti izazov i pokazati mi da ja to imam i da ja to mogu.

Koju knjigu biste svima preporučili?
– Čast od Elif Shafak.
Kojih biste pet slavnih osoba voljeli pozvati na večeru?
– Kad god trebam jesti pred ljudima koje ne poznajem sva se usrkletim da ne bih nikog od slavnih zvala, samo bliske ljude.
Koje putovanje nećete nikad zaboraviti?
– Još čekam da odem vidjeti Pompeje pa da mogu reći da je to to.
Šta vas inspiriše?
– Bukvalno sve. Mnogo osluškujem svijet oko sebe, ljude, detalje… i najčešće inspiraciju nađem u naizgled nebitnom momentu.
Kako provodite slobodno vrijeme? Imate li hobije?
– U posljednje vrijeme sam se nafurala na uzgoj začinskog bilja pa mi je to sad hobi iako sam godinama govorila da ne “doživljavam” biljke. Rijetko mogu samo sjediti ili ležati pa obično nađem sebi neku okupaciju, uvijek ima nešto za spremiti, očistiti, veš za oprati, u tome mi prođe slobodno vrijeme.
Imate li neke skrivene talente?
– Strašan sam hipohondar i zato uvijek čitam o bolestima, lijekovima, simptomima… Zbog toga bih na kvizovima mogla biti “džoker zovi” za pitanja iz medicine i najbolji sam dijagnostičar u raji.
Kad biste mogli promijeniti jednu stvar u svijetu, šta bi to bilo?
– Da se bolesna djeca liječe iz budžeta, a političarima plate doniramo putem SMS porukica, pa ko koliko zasluži.
Šta nam novo spremate?
– Trenutno sam se vratila na moju drugu ljubav, a to je moj popodnevni program na Radiju S, fokusirana sam na to, a u fazi sam dogovora oko novih glumačkih projekata, pa kad dođe vrijeme otkrit ću o čemu se radi.

Gracija 428, novembar 2022.

Latest Posts

Raport

spot_img