spot_img

Nedavno objavljeno

Još tri vikenda do jubilarnog Weekenda.15

Izuzetni govornici i vrhunski program na najvećoj regionalnoj konferenciji u srcu Rovinja

Mnoštvo renomiranih lica iz različitih područja i industrija kao što su mediji, odnosi s javnošću, IT, muzika, ekonomija i inovacije obogatit će i ove godine uzbudljivu atmosferu Weekend Media Festivala, najveće regionalne konferencije. Tako će jubilarni Weekend.15 od 22. do 25. septembra pod sloganom #SAMODOĐI u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, između ostalih, ugostiti Yossija Melmana, najvećeg stručnjaka za međunarodnu sigurnost, ekonomskog eksperta Vuka Vukovića, kao i najmlađu TED govornicu Ghadu Wali.

Vuk Vuković

Kreativno, oglašivačko i medijsko okupljanje kroz više od 35 predavanja, diskusija i panela znatiželjnim posjetiocima pružit će nova iskustva i znanja, prvenstveno zahvaljujući izvanrednim karijerama i dostignućima ovogodišnjih govornika. Koje tajne skriva mračni svijet špijunaže i šta znači brinuti o međunarodnoj sigurnosti najbolje zna cijenjeni izraelski novinar i publicista Yossi Melman, a upravo će on u razgovoru 1 na 1 pod nazivom „Šta možemo da naučimo od Mossada? s Igorom Alborghettijem, glavnim urednikom hrvatskog sedmičnika Express, otvoriti program Weekenda.

Yossi Melman

O ključnim koracima za efikasno pokretanje poslovanja i uspješan ulazak u preduzetničke vode govorit će Nikola Dešković, osnivač prve hrvatske internet kompanije AutoScout 24 koja se bavila reklamiranjem i oglašavanjem polovnih automobila, dok će Alan Sumina, osnivač i direktor Nanobita – hrvatskog jednoroga, identifikovati značaj i uticaj mobilnih igara.

Ghada Wali

Aktuelnih ekonomskih trendova dotaći će se Vuk Vuković, koji će govoriti o vrućoj jeseni i recesiji koja nas čeka u 2023. godini, a zašto se WEB 3.0 smatra digitalnom prekretnicom objasnit će Filip Dragoslavić, suosnivač kompanije Solrise koja se bavi blockchainom, Nikola Škorić, direktor ElectroCoina, firme čija je misija jednostavna, brza i legalna kupoprodaje kriptovaluta, kao i Ida Pandur, generalna menadžerica NEAR Balkans Huba.

Jedna od najuzbudljivijih priča na Weekend.15 sigurno će biti razgovor Nikole Pavešića iz Infobipa s Michael Seldenom iz kompanije Fineless Foods, jednim od trenutno najzanimljivijih food tech startupa na svijetu. U sklopu Weekenda.15 bit će proglašeni i pobjednici hrvatskog Food Tech startup takmičenja u organizaciji Infobipa, Maistre i Peperminta, koje je započelo na Weekend Food Festivalu u julu.

Fabio Seidl

Pod okriljem Weekenda, ove godine održava se i Golden Drum festival koji nagrađuje najbolje ideje, najuspješnije kreativne timove i stručne pojedince koji su efikasno oživjeli inovativne ideje i tako ostavili svoj trag u oglašivačkoj industriji, a ovogodišnja glavna tema festivala je Rebuilding Connection. Tim povodom, publika će imati priliku da upozna Ghadu Wali, najmlađu TED govornicu koja predstavlja regiju MENA i prvu arapsku dizajnerku koja je govorila u sjedištu UNESCO-a u Parizu. U Rovinju će nastupiti i Fabio Seidl, direktor za globalni kreativni razvoj u Meti, odgovoran za kampanje širom svijeta za prestižne brendove kao što su Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i Quest, kao i Jason Romeyko, svjetski izvršni kreativni direktor i upravni partner kompanije Serviceplan International, koja je proglašena za nezavisnu mrežu godine u Cannesu 2022. godine.

Jason Romeyko

Izuzev vrhunskih govornika i odličnih edukativnih sadržaja, Weekend Media Festival poznat je i po impresivnom zabavnom programu koji neće izostati ni ove godine. Tako će na najvećoj regionalnoj konferenciji nastupiti i  trenutno najveća regionalna zvijezda – Konstrakta, u pratnji benda Zemlja Gruva. Kao i svih prethodnih 15 godina, generalni pokrovitelj festivala je Adris grupa.

Sve informacije i najnovije vijesti o Weekendu možete pronaći ovdje, a sve novosti saznajte i putem službenih Instagram i Facebook kanala.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img