Pikantni makaroni

Nedavno objavljeno

Potrebno (za 4 osobe):

320 makarona
200 g velikih zelenih maslina
250 g pasiranog paradajza
100 g ocijeđene konzervirane tunjevine
4 fileta inćuna
česan bijelog luka
malo peršuna
1 manja ljuta paprika (po želji)
4 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
so

Priprema: isjeckati ljutu papriku i bijeli luk, kao i masline iz kojih ste izvadili košpice. Lagano propržiti na ulju, dodati paradajz i malo vode, te kuhati desetak minuta. Isitniti inćune i tunjevinu, isjeckati peršun, pomiješati sa sosom i kuhati 4-5 minuta. Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu pomiješati sa sosom i odmah servirati.

Pročitaj još
Related

Paprike i bakalar

POTREBNO: (za 4 osobe): 8 manjih crvenih paprika, 600 g omekšanog bakalara, 30...

Tart od limuna

POTREBNO: 250 g glatkog brašna, 150 g putera, 80 g šećera u...

Krem supa od tikve

POTREBNO: Za krutone: 200 gr hljeba isjeckanog na kockice, 125 gr...

Doručak u čaši

Potrebno: 150ml vode 2 stabljike celera 1 šaka špinata 1 banana 1 jabuka 1 kruška pola...