Od 1 do 100% za deset minuta: vivo unapređuje tehnologiju baterija pametnih telefona sa munjevitim punjenjem od 200W – prvim u industriji

Novi iQOO 10 Pro gaming pametni telefoni donose brojna unapređenja u punjenju čime nadmašuju čak i standardne performanse baterija u automobilskoj industriji

Nedavno objavljeno

  • Nova vivo baterija udvostručuje brzinu punjenja unutar jedne generacije, te punjenje preko noći postaje prošlost
  • Deset poboljšanja osigurava ne samo brže punjenje, već sigurnost i stabilnost za pouzdane performanse
  • Performanse igranja nadopunjene mobilnom platformom Snapdragon 8 Plus Gen 1, V1+ čipom za obradu slike u vlasništvu kompanije vivo i 2K HDR10+ ekranom

vivo je učvrstio lidersku poziciju u tehnologiji brzog punjenja zahvaljujući 200W ultra brzom punjenju baterije, prvom takve vrste dostupnom u slobodnoj prodaji na svijetu. Tehnologija baterija nove generacije i munjevitog punjenja koja puni bateriju sa skoro prazne na 100% za samo deset minuta* pokazuje da vivo mijenja paradigmu pametnih telefona. Korisnici više ne moraju razmišljati o punjenju baterije tokom noći – njihovi telefoni će biti spremni za korištenje dok popiju kratki espresso. Sa brojnim inovacijama u tehnologiji baterija i njiihovom punjenju, 200W ultra-brzo punjenje na tržište dolazi zahvaljujući novom iQOO 10 Pro gaming pametnom telefonu, predstavljenom za azijsko-pacifičko tržište.

Prvo 200W munjevito punjenje na svijetu dostupno u slobodnoj prodaji

Skoro udvostručujući brzinu punjenja unutar jedne generacije pametnog telefona, vivo predstavlja daljnju prekretnicu na svom putu inovacija. Kompanija nastavlja promišljati na nove načine kako bi zadovoljila potrebe potrošača: 2020. godine, vivo je lansirao prvo komercijalno 120W ultra brzo punjenje u industriji integriranim u iQOO 5 Pro pametni telefon. Sada je podigao ljestvicu sa iQOO 10 Pro, koji predstavlja tehnologiju ultra-brzog punjenja na svijetu od 200 W, prvog takve vrste dostupnog u slobodnoj prodaji na svijetu.

Deset inovacija za još brže punjenje

Poboljšanja uključuju deset glavnih inovacija za baterije I punjenje, dizajniranih da isporuče brže punjenje uz sigurnost i stabilnost koji osiguravaju trajne odlične performance, što uključuje ultra tanku bateriju, novi elektrolit baterije, čip za trosmjerno punjenje pumpe, novi separator baterija i novu šema slaganja. Zaštitni elementi uključuju primjenu novog toplotno provodljivog gela, novo zaštitno kolo, kao i samorazvijeni algoritam zdravlja baterije, koji zajedno garantiraju nivo kapaciteta od preko 80%, čak i nakon 1600 ciklusa punjenja. Ove karakteristike, sa novim minijaturnim punjačem i kablom za punjenje od 1,5 metara, omogućavaju iQOO 10 Pro da nadmaši čak i rigorozneerformae zaerformancee baterija u automobilskoj industriji.

Performanse za mobilne igre, iznutra prema van

Ekskluzivno dostupan u azijsko-pacifičkoj regiji, vivo iQOO 10 Pro je vodeći pametni telefon za igre. Mnoge izuzetne tehnološke karakteristike nedavno predstavljenog pametnog telefona X80 Pro, nalaze se i u ovom mobitelu, pa tako iQOO 10 Pro koristi novu mobilnu platformu Snapdragon 8 Plus Gen 1, kao i V1+ čip za obradu slika koji je rezultat razvoja unutar kompanije vivo, impresivan 2K HDR10+ ekran za upečatljivo igranje igrica, kao i sistem kamere sa gimbal stabilizacijom.

Estetika telefona upotpunjena je u dvije verzije boja – klasičnoj iQOO crnoj, kao i prepoznatljivom BMW Motorsport izdanju, kombinirajući emajlirano staklo, karbonska vlakna i umjetnu kožu za teksturu meku na dodir. iQOO 10 Pro pokreće vivo novi OriginOS Ocean, baziran na Androidu 12.

*Napomena: Podaci o punjenju dobijeni su iz laboratorije za testiranje kompanije vivo. Testno okruženje je obuhvatilo raspon temperatura u prostoriji od 25℃ ± 1℃  kao i mobitela. Test je uključivao telefone sa 1% napunjenosti baterije, sa isključenim svim uslugama i funkcijama mobilnih telefona osim telefonskih poziva. Stvarni podaci mogu varirati zbog različitih okruženja testiranja, različitih scenarija punjenja, različitih početnih temperatura punjenja mobilnih telefona i/ili dugotrajnog gubitka kapaciteta baterije i ukupnog pogoršanja.

Pročitaj još
Related

Samsung The Freestyle prenosivi projektor od sada je dostupan u Bosni i Hercegovini!

Samsung The Freestyle prenosivi projektor od sada je dostupan...

Upoznajte potencijal nove tehnologije 3D ultrazvučnog senzora za otisak prsta

vivo predstavio unaprijeđenu tehnologiju senzora otiska prsta za pametne...

Preko 60,000 isporuka mjesečno podržano od strane 5G, AR i AI tehnologija

Evropski logistički centar kompanije Huawei Technologies u Mađarskoj je...

vivo službeno najavio ulazak na bh. tržište

vivo, peti najveći prodavač pametnih telefona na svijetu, službeno...