Nedavno objavljeno

Od 1 do 100% za deset minuta: vivo unapređuje tehnologiju baterija pametnih telefona sa munjevitim punjenjem od 200W – prvim u industriji

Novi iQOO 10 Pro gaming pametni telefoni donose brojna unapređenja u punjenju čime nadmašuju čak i standardne performanse baterija u automobilskoj industriji

  • Nova vivo baterija udvostručuje brzinu punjenja unutar jedne generacije, te punjenje preko noći postaje prošlost
  • Deset poboljšanja osigurava ne samo brže punjenje, već sigurnost i stabilnost za pouzdane performanse
  • Performanse igranja nadopunjene mobilnom platformom Snapdragon 8 Plus Gen 1, V1+ čipom za obradu slike u vlasništvu kompanije vivo i 2K HDR10+ ekranom

vivo je učvrstio lidersku poziciju u tehnologiji brzog punjenja zahvaljujući 200W ultra brzom punjenju baterije, prvom takve vrste dostupnom u slobodnoj prodaji na svijetu. Tehnologija baterija nove generacije i munjevitog punjenja koja puni bateriju sa skoro prazne na 100% za samo deset minuta* pokazuje da vivo mijenja paradigmu pametnih telefona. Korisnici više ne moraju razmišljati o punjenju baterije tokom noći – njihovi telefoni će biti spremni za korištenje dok popiju kratki espresso. Sa brojnim inovacijama u tehnologiji baterija i njiihovom punjenju, 200W ultra-brzo punjenje na tržište dolazi zahvaljujući novom iQOO 10 Pro gaming pametnom telefonu, predstavljenom za azijsko-pacifičko tržište.

Prvo 200W munjevito punjenje na svijetu dostupno u slobodnoj prodaji

Skoro udvostručujući brzinu punjenja unutar jedne generacije pametnog telefona, vivo predstavlja daljnju prekretnicu na svom putu inovacija. Kompanija nastavlja promišljati na nove načine kako bi zadovoljila potrebe potrošača: 2020. godine, vivo je lansirao prvo komercijalno 120W ultra brzo punjenje u industriji integriranim u iQOO 5 Pro pametni telefon. Sada je podigao ljestvicu sa iQOO 10 Pro, koji predstavlja tehnologiju ultra-brzog punjenja na svijetu od 200 W, prvog takve vrste dostupnog u slobodnoj prodaji na svijetu.

Deset inovacija za još brže punjenje

Poboljšanja uključuju deset glavnih inovacija za baterije I punjenje, dizajniranih da isporuče brže punjenje uz sigurnost i stabilnost koji osiguravaju trajne odlične performance, što uključuje ultra tanku bateriju, novi elektrolit baterije, čip za trosmjerno punjenje pumpe, novi separator baterija i novu šema slaganja. Zaštitni elementi uključuju primjenu novog toplotno provodljivog gela, novo zaštitno kolo, kao i samorazvijeni algoritam zdravlja baterije, koji zajedno garantiraju nivo kapaciteta od preko 80%, čak i nakon 1600 ciklusa punjenja. Ove karakteristike, sa novim minijaturnim punjačem i kablom za punjenje od 1,5 metara, omogućavaju iQOO 10 Pro da nadmaši čak i rigorozneerformae zaerformancee baterija u automobilskoj industriji.

Performanse za mobilne igre, iznutra prema van

Ekskluzivno dostupan u azijsko-pacifičkoj regiji, vivo iQOO 10 Pro je vodeći pametni telefon za igre. Mnoge izuzetne tehnološke karakteristike nedavno predstavljenog pametnog telefona X80 Pro, nalaze se i u ovom mobitelu, pa tako iQOO 10 Pro koristi novu mobilnu platformu Snapdragon 8 Plus Gen 1, kao i V1+ čip za obradu slika koji je rezultat razvoja unutar kompanije vivo, impresivan 2K HDR10+ ekran za upečatljivo igranje igrica, kao i sistem kamere sa gimbal stabilizacijom.

Estetika telefona upotpunjena je u dvije verzije boja – klasičnoj iQOO crnoj, kao i prepoznatljivom BMW Motorsport izdanju, kombinirajući emajlirano staklo, karbonska vlakna i umjetnu kožu za teksturu meku na dodir. iQOO 10 Pro pokreće vivo novi OriginOS Ocean, baziran na Androidu 12.

*Napomena: Podaci o punjenju dobijeni su iz laboratorije za testiranje kompanije vivo. Testno okruženje je obuhvatilo raspon temperatura u prostoriji od 25℃ ± 1℃  kao i mobitela. Test je uključivao telefone sa 1% napunjenosti baterije, sa isključenim svim uslugama i funkcijama mobilnih telefona osim telefonskih poziva. Stvarni podaci mogu varirati zbog različitih okruženja testiranja, različitih scenarija punjenja, različitih početnih temperatura punjenja mobilnih telefona i/ili dugotrajnog gubitka kapaciteta baterije i ukupnog pogoršanja.
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img