Nedavno objavljeno

Salata sa dinjom i lignjama u dressingu od jogurta i nane

Potrebno (za 4 osobe):
sitno nasjeckani česan bijelog luka i pola čili paprike,
4 kašike maslinovog ulja,
2 kašike nasjeckane majčine dušice (nasjeckane),
2 kašike meda,
so,
biber,
12 očišćenih lignji,
po 1 mala ananas i obična dinja,
1 glavica zelene salate (ili 1 veliki radić),
2 dl ovčjeg jogurta,
malo sitno nasjeckane nane,
sok i naribana kora 2 limete

Priprema: Pomiješati bijeli luk, čili, maslinovo ulje, majčinu dušicu i kašiku meda, posoliti, pobiberiti i dodati lignje. Ostaviti oko 15 minuta da se marinira. Prepoloviti dinje, očistiti koštice, odstraniti koru i izrezati ih na male komadiće. Očistiti salatu, oprati, osušiti i izrezati na jednako sitne komadiće. Pomiješati jogurt, nanu, sok i koru limete. Dodati so, biber i 1 kašiku meda. Izvaditi lignje iz marinade, osušiti, staviti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i kratko peći u rerni. Pomiješati salatu sa dressingom, dodati lignje.

Latest Posts

Raport

spot_img