Nedavno objavljeno

Grilani avokado sa pečenim paradajzom

Uz odgovarajuću namirnicu, dobro vrijeme i društvo, priprema roštilja može postati pravi kulinarski doživljaj

POTREBNO:
3 avokada,
3 limete (izrezane na kriške),
jedna i po šolja šeri paradajza,
po šolja kukuruza i isjeckanog luka,
3 čili papričice,
2 česna bijelog luka,
¼ šolje isjeckanog lišća korijandera,
1 kašika maslinovog ulja,
himalajska so,
crni biber
PRIPREMA: Na pleh za gril stavite pergament papir. U zdjelu stavite paradajz, bijeli luk, luk, 2 isjeckane papričice prepolovljene i očišćene, dodajte kašiku maslinovog ulja, so i biber i dobro promiješajte. Istresite sve na papir. Stavite sve u ugrijanu rernu i pecite na 275 °C. U toku pečenja okrenite jednom ili dva puta. U međuvremenu prepolovite avokado. Ravnu stranu avokada premažite s malo maslinovog ulja. Grilajte avokada na ravnoj strani, okrenite ih i sredinu napunite pečenim povrćem. Pospite korijanderom, isjeckanom papričicom i svježe iscijeđenim sokom od limete. Ukrasite kriškom limete.

Latest Posts

Raport

spot_img