Fusilli s piletinom i maslinama

Nedavno objavljeno

Potrebno (za 4 osobe):

320 g tjestenine
½ kg sitno isjeckane piletine
1 luk
1 celer
2 kašike pinjola
4 oraha
20 crnih maslina
2 dl crnog vina
parmezan
malo timijana, ruzmarina, 2 lovorova lista
6 kašika maslinovog ulja
so

Priprema: propržiti na ulju isjeckane luk i celer, dodati piletinu, pinjole, izmrvljene orahe, lovor, isjeckane ruzmarin i timijan, malo soli i vino. Dinstati na laganoj vatri oko pola sata, povremeno dodavati vodu. Dodati masline iz kojih ste izvadili košpice, nakon 10 minuta skloniti s vatre. Pomiješati sa skuhanom tjesteninom, posuti parmezanom i poslužiti.

Pročitaj još
Related

Pikantni makaroni

Potrebno (za 4 osobe): 320 makarona 200 g velikih zelenih maslina 250...

Tikvice sa mentom

Potrebno (za 4 osobe): 3 tikvice, 1 dl piva, 2 dl mlijeka, malo...

Pašteta od tunjevine

POTREBNO: Ocijeđena konzerva tunjevine u komadima, kašika soja sosa, 2/3 kašike limunovog...

Angel Food Cake

POTREBNO: 6 jaja, 290 g brašna, 300 g šećera, 2 dl vode, 1 dl...