Nedavno objavljeno

Davor Sabo

Sarajevski glumac Davor Sabo stoji iza novoosnovanog udruženja Theater Factory, koje je upravo imalo prvu premijeru – predstavu Bog masakra, izvedenu u Pozorištu mladih, a već se sprema za novi poduhvat: mjuzikl pod nazivom Tick, tick...boom

Priredila Mersiha Drinjaković
Foto Privatna arhiva

Šta je cilj udruženja Theater Factory?
– Stvaranje nove platforme za kreativni rad umjetnika iz oblasti scenskih i multimedijalnih umjetnosti. Želimo ponuditi kvalitetan umjetnički sadržaj publici širom BiH. Fokusirani smo na dramski i muzički teatar kao i na performanse, a u suradnji s drugim teatarskim kućama i udruženjima nastojimo stvarati projekte i pričati priče koji će našoj publici biti nove i zanimljive.
Po čemu ćete pamtiti predstavu Bog masakra?
– Posebna je u svakom smislu, ne samo zato što predstavlja početak rada Theater Factoryja već i zbog toga što se mnogo lijepih stvari dogodilo unutar tog poduhvata. Energija, trud i rad koje je uložila cijela ekipa su nevjerovatni.
Kako vidite nastavak svog glumačkog puta?
– Uvijek sam se trudio da učim nove stvari, napredujem, radim na sebi i na svojoj glumi, i nikad nisam preskakao stepenice u smislu iskustva i svih faza koje treba proći. Nastavit ću tako raditi i graditi glumačku karijeru i svoj put.
Ko je najviše uticao na vašu karijeru?
– Iz svakog projekta izlazim bogatiji iskustvom i znanjem, tako da vjerovatno najveći uticaj na moju karijeru ima upravo to. Generalno, radim s puno kolegica i kolega te i od njih upijam i prihvatam stvari koje su korisne i koje imaju pozitivan uticaj na mene.
Koji svoj projekat odnosno angažman najviše volite?
– Vjerovatno su mi najdraži projekti i predstave u kojima igram duži niz godina.
Kojem se reditelju divite?
– Uvijek izdvajam Martina McDonagha jer zaista sjajno objedinjuje pisanje izuzetnih scenarija i njihovo oblikovanje u rediteljskom smislu.
Ko su vam omiljeni glumac i glumica?
– Još otkad sam bio klinac, to je Al Pacino. Duga je lista onih koji su mi omiljeni, ali njega nekako uvijek izdvajam. Omiljena glumica mi je Jennifer Lawrence, potpuno je genijalna.
S kim biste od reditelja voljeli sarađivati?
– U teatru bih jako volio raditi sa Selmom Spahić, a što se tiče filma i televizije mnogo je redatelja koji mi padaju na pamet, kako domaćih tako i svjetskih.
S kojom biste slavnom glumicom dijelili veliko platno?
– Jennifer Lawrence.
Koje biste slavne ličnosti voljeli pozvati na večeru?
– Zlatana Ibrahimovića, Eminema, Dalaj lamu i Lady Gagu.
I šta biste im skuhali?
– Sarmu.
Kad biste mogli promijeniti jednu stvar u svom životu, šta bi to bilo?
– Apsolutno ništa ne bih mijenjao.
Putovanje koje ćete zauvijek pamtiti?
– Putovanje po Njemačkoj i Francuskoj iz 2019.
Šta vas inspiriše?
– Ljubav.
Bez čega ne možete zamisliti život?
– Bez svih divnih ljudi koji čine moj život.
Na čemu trenutno radite?
– Upravo počinjem s radom na novoj predstavi u SARTR-u, a što se tiče udruženja Theater Factory, počinjemo pripreme mjuzikla Tick, tick…boom.

Gracija 421, april 2022.

Latest Posts

Raport

spot_img