Nedavno objavljeno

KAKO STILIZIRATI KREVET KAO PROFESIONALAC: Uredite spavaću sobu iz snova, luksuznu i sa stilom

Modna dizajnerica iz Londona bosanskih korijena predstavlja i svoju drugu ljubav: uređenje interijera. Ovo su njeni savjeti

Piše: Emina Hadžić

Gledate li lijepo uređene krevete i pitate se kako to postići? Čini se jednostavno, međutim, spremanje kreveta gotovo je umjetnost – tim više ako želite da vaša spavaća soba izgleda kao iz časopisa. U nastavku ću vas provesti korak po korak, jastuk po jastuk, kroz stiliziranje luksuznog kreveta u koji nećete moći prestati gledati.

1. POČNITE OD MADRACA

Nakon što stavite plahtu na madrac slijedi gornja plahta. To je izuzetno važan dodatak. Iako neki više vole spavati bez gornje plahte, morat će popustiti ukoliko žele lijepo i stilski namješten krevet. Međutim, kod ovakvog slojevitog spremanja uobičajena je pogreška da gornju plahtu položite okomito od ruba do ruba na donju plahtu desnom stranom prema gore.

Ako gornju plahtu povučete malo više na krevet imat ćete dovoljno mjesta na vrhu da je preklopite preko jorgana.

2. DODAJTE VISINU MEKOĆOM

Čak i ako imate uzglavlje, da biste dobili glamuroznost i istaknuli visinu dodajte jastuke koji će uokviriti ostatak vašeg stila. Odlučite se za dva četvrtasta jastuka s istaknutim uzorkom ili navlakom dezena koji odgovara vašem jorganu.

3. SLOJEVI NA SLOJEVE – OD JASTUKA

Zatim dodajte standardne jastučnice koje ćete staviti ispred europskih jastuka. Preferiram jastučnice koje imaju navlaku s obrubom od tkanine tri do pet centimetara. Smatram da s ovakvim jastučnicama postižemo stilizirani i raskošniji izgled u odnosu na one obične. Standardne jastučnice dobro je kombinirati s gornjim plahtama. Ako imate queen ili king size krevet, za više luksuza možete dodati još jedan set standardnih jastuka, a savjetujem da za njih koristite jastučnice koje imaju isti uzorak ili boju kao i jorgan.

4. ZAGRIJTE SE JORGANOM I DEKICOM

Je li hladno gdje živite? Dodajte deku na gornju plahtu, a zatim stavite jorgan na vrh. Za stilizirani izgled kreveta, jorgan i deku preklopite do pola. Ukoliko vam je draži puniji izgled jorgana, možete ga presavinuti na trećine u podnožju kreveta, ili ako želite postici spontani i neformalni izgled, prostor između vrha kreveta i mjesta na kojem je jorgan osvježite teksturom ili bojom koja će dati novu dimenziju vašem krevetu. Na ovaj način dobivate tri komplementarna sloja koji čine da krevet izgleda raskošno te ušuškanu i elegantnu spavaću sobu.

DODATNI SAVJETI

1. Koristite dva jorgana unutar navlake ako želite dodatni pufasti izgled. Pokrivač će zaista izgledati luksuzno. Vjerovatno će vam biti pretoplo, ali ako govorimo o izgledu, to je fantastičan način za postizanje glamura.

2. Predimenzionirajte jorgan. Na primjer, ako imate kraljevsku garnituru posteljine i kraljevski madrac, koristite navlaku za jorgan veličine king size kako biste imali dodatni rub oko madraca.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img