Kikiriki kolačići s medom

Nedavno objavljeno

POTREBNO: 

150 g putera,
200 g kikiriki putera,
4 kašike meda,
1 jaje,
200 g mljevenog keksa,
1 kašičica cimeta,
3 kašike brašna (vrhom pune),
pola kašičice soda bikarbone,
100 gr čokolade za kuhanje,
150-200 g neslanog kikirikija (samljeti)

PRIPREMA: Umutite puter, kikiriki puter i med. Dodajte jaje, cimet, brašno pa opet kratko umutite. Dodajte polovinu keksa, umutite pa onda ostatak keksa. Na kraju umiješajte sodu bikarbonu i od ove mase pravite loptice. Kalup za male mafine namažite puterom i u svaku rupicu stavljajte tijesto. Utisnite čepom za flaše i u svaku rupicu stavite komadić čokolade i kikiriki te pecite na 170 °C oko 25 minuta.

Prethodni članakProljetne jagode
Naredni članakŠećer opasniji od masti

Pročitaj još
Related

Tagliatelle sa tikvicama

Potrebno (za 4 osobe): 320 g tagliatella 400 g tikvica 3 usoljena...

Fusilli s piletinom i maslinama

Potrebno (za 4 osobe): 320 g tjestenine ½ kg sitno isjeckane...

Trešnje i bademi

Potrebno (za 6 osoba) ½ kg trešanja 100 g brašna 1 prašak...

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...