Nedavno objavljeno

MIRZA MUSTAFAGIĆ: Priča sa sretnim krajem 

Tuzlanski influenser Mirza Mustafagić jedna od najpopularnijih osoba sa društvenih mreža u BiH, youtuber i vlasnik PR2M Agencije veliki je ljubitelj životinja, što je ispričao jednom i za Graciju. Svoj dom od malih nogu dijeli sa kućnim ljubimcima, a kujica Noa i mačak Cici su već navikli da ih Mirza rado pokazuje svojim pratiteljima na različitim platformama. Kraj godine Mirza će dugo pamtiti, pogotovo jer nije bio kući kad je  Noa njegovoj mami Amiri priredila dan pun uzbuđenja. Ovaj poznati Tuzlak je krajem novembra otišao u Dubai, na dugo planirani put, iako je brinuo kako će njegova mama izaći na kraj sa Noom, kao i Cicijem koji je trebao posebnu brigu jer je bio na terapiji. “Kako mama radi standardno radno vrijeme, neko je morao doći da preuzme mačka Cicija i da ga odvede u Lukavac gdje se nalazi veterinar Almir Alić iz PetDoc4U, kojem nikada ne mogu zahvaliti na požrtvovanosti koju je ukazao.”

Veterinar Almir se ponudio da sam dođe do Mirzinog doma ali kako nije znao gdje žive Mirza je zamolio prijateljicu Azru koja je to jutro izašla iz dežurstva, jer radi kao ljekar da odvede veterinara. “Kako je sva pažnja tih dana bila usmjerena na Cicija, Noa je odlučila da dođe u prvi plan, te je Azri i Almiru pobjegla u sekundi”, priča nam Mirza.

Svako ko ima psa može samo zamisliti kakav se strašan scenarij ispisuje u glavi kad vam ljubimac pobjegne. “Započeo je pravi haos, ja zovem Azru, koja se ne javlja, da provjerim da li je sve prošlo uredu a mama mi javlja da je Noa pobjegla! Svi oni koji su bili u toj situaciji će razumjeti. Nemoć, doslovno! Još veća muka je što sam ja hiljadama kilometara udaljen od kuće.”

Mirzi je preostalo da na društvenim mrežama objavi apel za pomoć u pronalasku Noe i stvarno, svi koji su to vidjeli dali su sve od sebe da pomognu da se odbjegla kujica nađe. “Nakon sat vremena, gospođica se sama vratila pred zgradu u blizini i ljudi su je prepoznali! Priča srećom ima happy end, ali nas je sve zajedno koštala nekoliko godina života a Azru i Almira i upale mišića”, završava svoju priču sa sretnim krajem Mirza Mustafagić.

Latest Posts

Raport

spot_img