Kasnije

Veselimo se sitnicama, činimo dobro za sebe i za druge, obojimo život najljepšim bojama i zaboravimo na ono “kasnije ću”

Nedavno objavljeno

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

Piše: Emina Hadžić

Sigurna sam da ste bezbroj puta pomislili: “Pa kad prije četiri popodne!”, dok za vas dan još nije ni počeo. A novi tjedan već kuca na vrata… Tako prolaze mjesec po mjesec, i godina je na kraju a da toga nismo niti svjesni.

Osvrnemo se oko sebe, a u žurbi i jurnjavi, ni sami ne znamo čega, prošlo nam je pola životnog vijeka. U jednom trenutku shvatimo da smo izgubili roditelje, prijatelje, da su naši mališani postali odrasli ljudi, da smo dobili sijede, da imamo bore i da odraz u ogledalu više nije isti onaj na koji smo navikli… Shvatimo da nema više natrag, da potrošeno vrijeme i propuštene prilike ne možemo vratiti.

Stoga, maksimalno iskoristimo preostalo vrijeme, bavimo se aktivnostima koje nas ispunjavaju i usrećuju, ispunimo si želje o kojima smo sanjali kao djeca, okružimo se dragim ljudima, budimo pozitivni, veselimo se sitnicama, činimo dobro za sebe i za druge, obojimo život najljepšim bojama i zaboravimo na ono “kasnije ću”, jer ne znamo hoćemo li imati priliku za to “kasnije”, nismo pretplaćeni na njega. Čekajući “kasnije”, možemo izgubiti najbolje trenutke, prijatelje, ljubav, i na kraju, čekajući “kasnije”, gubimo godine. Svaka potrošena sekunda udaljava nas od ispunjenja naših želja, i bez obzira na žaljenje, ne možemo ih vratiti niti ispraviti naše postupke.

Danas, upravo sada, pogodan je trenutak da preuzmemo kontrolu, ispravimo pogreške i postanemo najbolja verzija sebe samih, jer više boli propuštena prilika nego počinjena pogreška.

Dragi moji, pokloni nisu važni; važni su ljubav, prijateljstvo i podrška koje dajemo i koji se pamte. Zato tokom cijele godine darujmo pažnju i ljubav. Neka vam Nova godina donese zdravlje, sreću, mir i blagostanje. Vama i vašim obiteljima od srca želim sretnu i uspješnu 2022. godinu!

Pročitaj još
Related

Budi dobar čovjek!

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog...

Uspjeh nije sreća

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog...

Pravo prijateljstvo 

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog...

Zašto podržavamo slavne osobe, ljude koje ne poznajemo, ali ne i svoje bližnje?

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog...