Nedavno objavljeno

Kasnije

Veselimo se sitnicama, činimo dobro za sebe i za druge, obojimo život najljepšim bojama i zaboravimo na ono “kasnije ću”

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

Piše: Emina Hadžić

Sigurna sam da ste bezbroj puta pomislili: “Pa kad prije četiri popodne!”, dok za vas dan još nije ni počeo. A novi tjedan već kuca na vrata… Tako prolaze mjesec po mjesec, i godina je na kraju a da toga nismo niti svjesni.

Osvrnemo se oko sebe, a u žurbi i jurnjavi, ni sami ne znamo čega, prošlo nam je pola životnog vijeka. U jednom trenutku shvatimo da smo izgubili roditelje, prijatelje, da su naši mališani postali odrasli ljudi, da smo dobili sijede, da imamo bore i da odraz u ogledalu više nije isti onaj na koji smo navikli… Shvatimo da nema više natrag, da potrošeno vrijeme i propuštene prilike ne možemo vratiti.

Stoga, maksimalno iskoristimo preostalo vrijeme, bavimo se aktivnostima koje nas ispunjavaju i usrećuju, ispunimo si želje o kojima smo sanjali kao djeca, okružimo se dragim ljudima, budimo pozitivni, veselimo se sitnicama, činimo dobro za sebe i za druge, obojimo život najljepšim bojama i zaboravimo na ono “kasnije ću”, jer ne znamo hoćemo li imati priliku za to “kasnije”, nismo pretplaćeni na njega. Čekajući “kasnije”, možemo izgubiti najbolje trenutke, prijatelje, ljubav, i na kraju, čekajući “kasnije”, gubimo godine. Svaka potrošena sekunda udaljava nas od ispunjenja naših želja, i bez obzira na žaljenje, ne možemo ih vratiti niti ispraviti naše postupke.

Danas, upravo sada, pogodan je trenutak da preuzmemo kontrolu, ispravimo pogreške i postanemo najbolja verzija sebe samih, jer više boli propuštena prilika nego počinjena pogreška.

Dragi moji, pokloni nisu važni; važni su ljubav, prijateljstvo i podrška koje dajemo i koji se pamte. Zato tokom cijele godine darujmo pažnju i ljubav. Neka vam Nova godina donese zdravlje, sreću, mir i blagostanje. Vama i vašim obiteljima od srca želim sretnu i uspješnu 2022. godinu!

Latest Posts

Raport

spot_img