Nedavno objavljeno

California Dreaming

Prvi čisto električni hiper GT sutomobil na svijetu, Automobili Pininfarina Battista, imao je svoj dinamički debi u proizvodnom obliku na putevima Kalifornije. Kao dio bogatog programa događaja oko Nedjelje automobila u Montereyu, prvi izlet Battiste označava početak novog poglavlja u priči o Automobilima Pininfarina.

Debi Battiste sa specifikacijama za proizvodnju pružit će američkim klijentima prvu priliku da iskuse svoje performanse od 1.900 KS u upečatljivoj karoseriji izrađenu od crnih karbonskih vlakana izrađenu u proizvodnom pogonu Automobili Pininfarina u Cambianou u Italiji. Izložena karoserija i precizno polirani naplatci od legure aluminijuma upotpunjeni su izvrsno krojenim enterijerom sa opcionalnim Pilota sjedištima završenim u crnoj koži i presvučenim presvlakama Iconica Blu Alcantara, s kontrastnim šavovima Iconica Blu.

Automobili Pininfarina Battista nosi ime Battiste ‘Pinin’ Farina, osnivača kompanije Carrozzeria Pininfarina, koju je osnovao 1930. Hyper GT je ostvarenje Battistinog sna da vidi automobil proizveden pod imenom Pininfarina. Prva vozila trebaju biti isporučena kupcima ove godine.

 

Izvor: timing.ba

Latest Posts

Raport

spot_img