NaslovnicaRaportWizz Air uspostavlja sedam novih linija iz Sarajevu i dodaje drugi avion...

Wizz Air uspostavlja sedam novih linija iz Sarajevu i dodaje drugi avion u bazu

Wizz Air, najbrže rastuća evropska kompanija, danas je najavila dodavanje drugog aviona u svoju bazu u Sarajevu. Novi Airbus A320 će se u decembru 2021. godine pridružiti floti, što će omogućiti početak letenja na sedam novih ruta iz Sarajeva prema Frankfurtu, Kelnu, Hamburgu (Njemačka), Veneciji (Italija), Billundu (Danska), Malmou (Švedska) i Oslu (Norveška). Najavljeno je i pojačanje frekvencije postojećih letova ove aviokompanije prema sljedećim destinacijama: Kopenhagen, Dortmund, Gothenburg Landvetter, Stockholm Skavsta i Memmingen/Munich West. Nove karte mogu se rezervisati na wizzair.com ili putem WIZZ mobilne aplikacije po cijenama već od 19,99 eura/38,99 KM.

Wizz Air je iz Bosne i Hercegovine počeo letjeti u maju 2013. godine i dosad je prevezao 1,5 miliona putnika. Današnjom najavom do zime će imati flotu od dva moderna, najsavremenija mlada aviona u svojoj bazi u Sarajevu. Wizz Air ostaje posvećen BiH a svojim putnicima nudi odlične usluge u kombinaciji sa niskim cijenama. Novi kapaciteti osigurat će više od 334.000 sjedišta godišnje i dodatno doprinijeti lokalnom tržištu i stvaranju više od 30 direktnih novih radnih mjesta u Wizz Airu. Zajedno sa sedam novih usluga, Wizz Air sada iz Sarajeva nudi 18 linija za 10 zemalja.

Baziranje drugog aviona u Sarajevu pokazuje posvećenost daljem smanjenju utjecaja na okoliš. Sa flotom prosječne starosti 5,4 godina koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu iz porodice Airbus A320, Wizz Airove emisije ugljendioksida su najniže među evropskim aviokompanijama u fiskalnoj godini 2020. (57,2 g/km po putniku). Zahvaljujući najvećoj narudžbi od više od 250 najsavremenijih aviona iz porodice Airbus A320neo, aviokompanija je posvećena daljem smanjenju utjecaja na okoliš za 25% za svakog putnika do 2030. godine, zajedno sa 60 inicijativa za održivost, uključujući kompenziranje ugljika, učinkovitost goriva i smanjenje buke.

Govoreći na konferenciji za medije, Robert Carey, predsjednik WizzAir Group, je kazao: “Oduševljeni smo što možemo najaviti dalju ekspanziju svoje lokalne mreže dodajući još jednu letjelicu svojoj sarajevskoj bazi. Današnje vijesti pokazatelj su naše posvećenosti Bosni i Hercegovini i snazi Wizz Airovog poslovnog modela, dok u ovo izazovno vrijme za industriju nastavljamo smanjivati svoj utjecaj na okoliš. Održavajući najviše standarde zdravstvenih protokola i uvodeći sedam novi veoma povoljnih linija ka Frankfurt, Kelnu, Hamburgu, Veneciji, Billundu, Malmeu i Oslu, te povećavajući učestalost letova ka Kopenhagenu, Dortmundu, Goethenburg Landvetteru, Stockholm Skavsti i Memmingenu/Munich Westu, uvjereni smo da će Wizz Air putovanja učiniti pristupačnim za sve više putnika iz Sarajeva. Naša posada s nestrpljenjem očekuje da poželi dobrodošlicu putnicima u našim mladim i zelenim Airbus letjelicama”.

Izvršni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Elvedin Begić je izjavio: “Sretni smo što danas svjedočimo odluci naših partnera, aviokompanije Wizz Air na širenju mreže svojih destinacija, kao i pozicioniranju i drugog aviona u okviru baze na našem aerodromu. To je dovoljan dokaz zainteresovanosti putnika, ali i potrebe da Bosnu i Hervegovinu što bolje povežemo sa svijetom”.

Wizz Air je također uveo novu eru sanitarnih putovanja sa pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osigurali zdravlje i sigurnost putnika i posade. Da biste pogledali novi Wizz Airov video o zdravlju i sigurnosti, kliknite ovdje.

Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije, putnici mogu biti sigurni da će, ukoliko se okolnosti promijene ili ukoliko žele promijeniti datum putovanja, moći rezervisati bilo koji WIZZ let po izboru. U ovim nesigurnim vremenima je važno da se smanji briga i da se osigura dodatni nivo zaštite putničkih rezervacija.

WIZZ AIROVE NOVE RUTE IZ SARAJEVA

 

RUTEDANICIJENE OD*POČETAK LETOVA
SARAJEVO – FRANKFURTUtorak, subota19.99 EUR / 38.99 BAM14. decembar 2021.
SARAJEVO – VENICEUtorak, subota19.99 EUR / 38.99 BAM14. decembar 2021.
SARAJEVO – BILLUNDPonedjeljak, petak19.99 EUR / 38.99 BAM17. decembar 2021.
SARAJEVO – COLOGNEPonedjeljak, srijeda, petak29.99 EUR / 58.99 BAM15. decembar 2021.
SARAJEVO – HAMBURGČetvrtak, nedjeja29.99 EUR / 58.99 BAM16. decembar 2021.
SARAJEVO – MALMOUtorak, četvrtak, subota19.99 EUR / 38.99 BAM14. decembar 2021.
SARAJEVO – OSLOSrijeda, nedjelja19.99 EUR / 38.99 BAM15. decembar 2021.
     

 

LETOVI NA KOJIMA ĆE BITI POJAČANA FREKVENCIJA

 

DESTINACIJEPovećanje učestalosti letova
SARAJEVO – COPENHAGEN3  à  4
SARAJEVO – DORTMUND3  à  4
SARAJEVO – GOTHENBURG LANDVETTER2  à  3
SARAJEVO – STOCKHOLM SKAVSTA2  à  3
SARAJEVO – MEMMINGEN/MUNICH WEST2  à  3

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno

spot_img