Nedavno objavljeno

Postala je milijarderka

Bogatstvo pop pjevačice Rihanne procijenjeno je na 1,7 milijarde dolara, što je čini najbogatijom pjevačicom na svijetu, no muzika nije primarni izvor njena bogatstva, objavio je časopis Forbes

Najveći dio bogatstva pjevačice rođene na Barbadosu, punim imenom Robyn Rihanna Fenty, 1,4 milijarde dolara, proizlazi od 50 posto njena udjela u kozmetičkoj liniji Fenty Beauty, izvijestio je Forbes.

Ostatak Rihanninog bogatstva dolazi od njenog udjela u kompaniji Savage x Fenty za donje rublje te od prihoda koji zarađuje kao pjevačica i glumica.

Rihannina kozmetička firma, od koje LVMH posjeduje drugu polovinu, poznata je po svome širokom rasponu za 50 tonova kože, uključujući i tamne tonove za žene tamne boje kože, što je bila rijetkost kad je firma pokrenuta 2017. godine. Zbog toga je postala vodeća po pitanju uključivosti u toj industriji.

‘Donje rublje slavi tijelo i to je ono o čemu se Savage radi. Savage (‘divlje’) za mene je vrlo moćna riječ. Budi mi ideje samouvjerenosti, kao i uzimanja kontrole i odgovornosti za vlastita djela. Ovaj brend je dom, čvorište i siguran prostor za svakoga – bez obzira na izgled, veličinu, kulturu, rod i seksualnu orijentaciju. On predstavlja svakoga i potvrđuje svačiju ljepotu bez obzira na sve ostalo’, rekla je svojevremeno Rihanna za svoju Savage kolekciju.

Vlasnica hitova ‘Umbrella’ i ‘Love the Way You Lie’ sad je druga najbogatija zabavljačica iza Oprah Winfrey, dodaje Forbes.

tportal.hr
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img