Nedavno objavljeno

Sin Đorđa Balaševića otputovao u Zambiju kako bi u očevo ime primio veliko priznanje

Nakon Ljubljane, Novog Sada, Podgorice, Zagreba, Skoplja te bugarskih i poljskih gradova i Zambija odaje počast bivšem ambasadoru Ujedinjenih nacija i kantautoru, panonskom mornaru Đorđu Balaševiću. Njegov nasljednik Aleksa Balašević, dobio je poziv da sa suprugom Nikolinom i najbližim saradnicima otputuje u Afriku i učestvuje na ceremoniji u čast pokojnog oca

‘Zahvaljujući mom ocu, država Zambija me je pozvala da dođem i budem dio jedne ceremonije vezane za njega u jednoj tako dalekoj državi i ogromnoj, otprilike kao tri njegove Jugoslavije. Svima je nejasno zašto iako znaju da je moj otac bio ambasador Ujedinjenih naroda’, govori Aleksa Balašević u video snimci objavljenoj na Instagramu.

Dodao je kako je Đorđe Balašević bio za vrijeme aparthejda 80-tih godina pozvan ispred ambasade Jugoslavije na ceremoniju u Južnoafričkoj republici. ‘Međutim, primijetio je da se u pozivnici ponavljala riječ ‘bijeli’ i slično. Znao je o čemu se radi. Pitao je hoće li na ceremoniji biti i onih drugih, a onda je dobio odgovor: ‘Misliš oni obojeni’. Rekao je: ‘Ne, mislim oni ljudi’. Odbio je, naravno, da ode. Isti ti ljudi danas mene čine ovako ponosim, da odem pred njih i da budem pozvan na ovaj jedan zaista historijski prelijep čin vezan za njega. To je jednostavno on. I iz tog razloga svi mi ostajemo bez teksta što je on ustvari i dokle njegove riječi idu’, zaključio je Aleksa u videu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ▀▄▀▄▀▄ Megdan ▄▀▄▀▄▀ (@megdan.fighting)

Oglasila se i njegova majka Olivera Balašević, koja nije krila koliko je ponosna na svog sina, kao i supruga. Ne znam više Bože prosti… Da l’ da strepim ili da stremim da to breme posebnosti i na tebe nakalemim? Ako nije kasno već’, napisala je Olja uz video snimku na kojoj Aleksa putuje u Afriku.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ▀▄▀▄▀▄ Megdan ▄▀▄▀▄▀ (@megdan.fighting)

Po dolasku u Lusaku, Aleksu je dočekao gradonačelnik. Mladi umjetnik i producent filma ‘Megdan’ prethodno je preuzeo mornarsku kapu, kao dar njegovih domaćina. U Zambiji će Aleksa provesti nekoliko dana. 

tportal.hr
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img