Nedavno objavljeno

Dovoljno dobro za “mene”

Kada ćete prestati juriti za vremenom ne mareći što ste u toj utrci jedini gubitnik vi?

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

Piše: Emina Hadžić

Mučite se, pod stresom ste, zabrinuti ste zbog svakodnevnog života. Uranjate iz projekta u projekt, provjeravate “to do” listu pokušavajući besprijekorno odraditi svaki sljedeći zadatak. No bez obzira na to koliko uspješni bili, i dalje se ne osjećate dovoljno dobro, dovoljno uspješno… Niste sretni. Imate potrebu za nečijim odobravanjem kako biste osjetili zadovoljstvo, balansirate između vlastitog svijeta i onog što vas okružuje i gubite se u svom tom kaosu. Pitate se kada ćete i hoćete li se osjećati ispunjeno. Kada ćete prestati juriti za vremenom ne mareći što ste u toj utrci jedini gubitnik vi.

Mislim da se većina nas u određenom trenutku može poistovjetiti s ovim situacijama. Dugo vremena smo se trudili, dokazivali, isticali vrijednosti, i bez obzira na uloženo i pokušaje da vlastitim aktivnostima utječemo na promjene oko sebe, i dalje se nismo osjećali zadovoljno i ispunjeno. Promjene koje su se desile oko nas nisu donijele željeni mir i harmoniju.

U određenom trenutku života svi se suočavamo s preprekama zbog kojih se osjećamo neispunjeno, potišteno i tjeskobno bez obzira radi li se o očekivanjima, pritisku društva, kulturi ili potrebi da sve oko sebe usrećimo. Borimo se i tražimo način da pronađemo svoju oazu mira ne sluteći da je nećemo naći u okolini, već unutar nas samih. Kada to shvatimo, osim vlastitih odobrenja, ničije drugo nam neće trebati.

Umjesto da samostalno donosimo odluke, većina nas živi i funkcionira po ustaljenoj praksi, kao da imamo ugrađen autopilot, reagirajući automatski na dešavanja. Želite li biti ispunjeni i odisati zadovoljstvom, stavite sebe na prvo mjesto, radite ono što vas ispunjava, budite zadovoljni. Napravite motivacijski popis vrijednosti koje će vam biti podsjetnik u situacijama kada se osjetite izgubljeno. Imajući cilj i donoseći smislene odluke, preuzet ćete kontrolu nad vlastitim životom. Osjećat ćete se zdravije, biti svjesni svojih vrijednosti, upravljat ćete svojim osjećanjima i uživati u odnosima.

Često mislimo da znamo što će nas usrećiti, ali varamo se. Vjerujemo da bi naši problemi nestali ako bismo zarađivali više novaca ili pronašli novog partnera, ali realnost je sasvim drugačija. Umjesto svakodnevnih borbi sa životom, posvetimo se sebi, posložimo si prioritete, uzmimo vrijeme samo za sebe kako bismo se upoznali, osvijestimo svrhu svoga postojanja jer jedino ćemo se tako osjećati dovoljno dobri za život.

CELEBRITY STYLE FOR LESS.

EMILIA CLARKE

Haljina: www.marksandspencers.com 45 EUR

Torba: www.charlesandkeith.com 75 EUR

Sandale: www.asos.com 24,99 EUR

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img