Nedavno objavljeno

Dino Šoše predstavlja spot za pjesmu „Sve“: Pjesmu o ljubavi muškarca prema ženi prati filmska priča o ljubavi muškarca prema muškarcu

Moj prilog borbi za ravnopravnost jeste pjesma “Sve”, odnosno spot, koji smo snimali u Crnoj Gori, a koji govori o nesretnoj ljubavi muškarca prema muškarcu. Prvi ovakve vrste na prostoru bivše Jugoslavije. Jer, ljubav može biti moja, tvoja, njegova, njena - ali je uvijek ljubav, poručuje autor

Stihovi, notni zapisi, ali i poruka nove pjesme „Sve“, koju potpisuje i izvodi bh. muzičar Dino Šoše, sigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse muzičkih znalaca i istančanih sluhista. Riječ je o drugom singlu sa Dininog trećeg albuma „Makul“, koji je nastao prije nekoliko mjeseci, a čija je ekranizacija i produkcija završena ovih dana. Dinu je za priču spota, koji prvi put na ovim prostorima govori o ljubavi muškarca prema muškarcu, inspirirala kampanja grada Beča, koja govori o ravnopravnosti među različitim nacijama, spolovima, na kraju, općenito među ljudima.

  • Poruka kampanje glasila je: “Beč vas voli, bez obzira na to koga vi volite”. I zaista, ravnopravnosti nema, prije nego što se heteroseksualci ne zauzmu za homoseksualce, mladi za stare, muškarci za prava žena, Srbi za Bošnjake, i tako redom. Moj prilog toj borbi za ravnopravnost je pjesma “Sve”, tačnije spot, koji je priča o nesretnoj ljubavi muškarca prema muškarcu. Prvi ovakve vrste na prostoru bivše Jugoslavije. Jer, ljubav može biti moja, tvoja, njegova, njena – ali je uvijek ljubav! Tako da je i poruka ove pjesme ista: ja vas volim, bez obzira na to koga vi volite. Život je zaista suviše kratak da bismo ga trošili na mržnju, posebno na onu najnelogičniju – prema tuđoj ljubavi – kaže Dino i objašnjava kako tekst pjesme „Sve“ govori o ljubavi muškarca prema ženi, ali ga prati filmska priča o ljubavi muškarca prema muškarcu.
  • Obje ljubavi, nažalost, su nesretne, i po tome veoma slične. Tako da je i poruka: “ljubav = ljubav”. Završna scena, u kojoj se vidi slika noge glavnog aktera priče i Isusa Krista, namjerna je paralela, jer su obojica nesretno završila zbog ljubavi, a zbog koje su odbačeni od sredine. Navjerovatan je to paradoks.

Glavne junake ove, gotovo filmske priče, na koju niko neće ostati ravnodušan utjelovili su glumci: Dejan Ivanić, Nemanja Vojvić i Isidora Marković, a spot je snimljen u Crnoj Gori na selu.

  • Teško je naći prikladniju lokaciju gdje možeš kamerom uhvatiti jaz između zamišljenog i stvarnog života. Nadalje, meni kao čovjeku Hercegovine je poprilično blizak taj krš,…, (smijeh). Šalu na stranu, predivni ljudi, predivne slike i priča koja je po svemu posebna. Veoma sam sretan zbog toga – iskreno će Dino.

Latest Posts

Raport

spot_img