spot_img

Wizz Air počeo letjeti iz Banjaluke

Wizz Air, aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, danas je svečano obilježila početak letova sa Međunarodnog aerodroma Banjaluka. Wizzov Airbus A320 nakon leta iz Dortmunda dočekan je vodenim topovima na pisti banjalučkog aerodroma.

spot_img

Nove rute ove aviokompanije povezat će Banjaluku sa Dortmundom u Njemačkoj, Eindhovenom u Holandiji, Baselom/Mulhouseom-Freiburgom u Francuskoj, kao i Malmoom i Stockholmom u Švedskoj. Od juna 2021. godine ovi letovi će se odvijati dvaput sedmično. Karte su u prodaji putem web stranice wizzair.com i mobilne aplikacije.

Očekuje se da nove linije stimulišu vazduhoplovni i ugostiteljski sektor u regiji, istovremeno omogućavajući putnicima iz Bosne i Hercegovine da po Wizzovim najnižim cijenama putuju do Holandije, Francuske, Švedske i Njemačke.

Wizz Air je aviokompanija sa investicijskim kreditnim rejtingom i flotom prosječne starosti 5,4 godina koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu, Airbus A320 i Airbus A320neo. Wizz Airove emisije ugljendioksida su bile najniže među evropskim aviokompanijama u toku fiskalne 2019. godine (57,2 g/km po putniku). Uz to, ova aviokompanija ima najveći broj narudžbi najsavremenijih letjelica iz porodice Airbus A320neo, njih 268, što će joj omogućiti da do 2030. godine dodatno smanji svoj ekološki otisak za 30 posto po svakom putniku.

Wizz Air osigurava putnicima rezervacije s povjerenjem. Ukoliko želite biti potpuno mirni, omogućeno vam je da karte rezervišete uz paket putnog osiguranja koji uključuje troškove oporavka od Covid-19* i WIZZ Flex. Opcija WIZZ Flex omogućava putnicima da otkažu let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade, nakon čega 100-postotni iznos cijene njihove karte biva odmah nadoknađen Wizz kreditom.

Uz fleksibilan buking i policu osiguranja, korisnici takođe mogu koristiti interaktivnu mapu za planiranje putovanja i provjeriti na koje destinacije mogu putovati i koje su aktuelne informacije o pravilima u tim zemljama. Ova mapa se svakodnevno dopunjava novim informacijama, a nudi i relevantne linkove ka web stranicama lokalnih vlada, korisne stranice o putovanjima i obavezne obrasce koje prije odlaska treba popuniti.

Wizz Air je takođe uveo novu eru sanitarnih putovanja sa pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osigurali zdravlje i sigurnost putnika i posade. Da biste pogledali novi Wizz Airov video o zdravlju i sigurnosti, kliknite ovdje.

Paulina Gosk, menadžerica korporativnih komunikacija u Wizz Airu, rekla je ovom prilikom: “Nakon osam godina uspješnog poslovanja iz naše baze u Tuzli i nedavnog otvaranja baze u Sarajevu, drago nam je što smo počeli s novim uslugama Wizz Aira iz Banjaluke i nastavili povezivati ​​prelijepu Bosnu i Hercegovinu s Evropom, istovremeno nudeći povoljnije i sigurnije opcije za putovanja. Wizz Air ostaje posvećen investicijama koje stimulišu turizam i ekonomiju, kao i jačim vezama iseljenika iz BiH sa matičnom državom. I dalje nudimo najniže moguće cijene, koje su uvijek praćene izvrsnim iskustvom tokom leta. Zahvaljujući Wizz Airovim poboljšanim zdravstvenim mjerama, putnici mogu uživati ​​u putovanju osjećajući se sigurno i ugodno”.

Milan Račić, direktor Aerodroma Republike Srpske, između ostalog je izjavio: “Ovo je istorijski trenutak za Aerodrom Banjaluka. Ponosni smo što uspostavljamo saradnju sa Wizz Airom, najbrže rastućom avikompanijom u Evropi, i što možemo obradovati naše građane novim letovima”.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,938LikesLikes
4,887SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img