Nedavno objavljeno

ŠVRAKINO U PAKLU RATA – STIŽE KONTROVERZNA EPIZODA “PARADŽOKS” BRUCA BRACA BRUDA BRADA

U nedjelju, 23. maja u 22 sata na BBBB Youtube kanalu bit će premijerno prikazana epizoda “Paradžoks” animiranog serijala Bruca Braca Bruda Brada.
 
U epizodi “Paradžoks” Bruca, Braca, Bruda i Brada završe u scenariju iz noćne more – Švrakino selo guta ratni vihor nakon posjete poznatog jugoslavenskog muzičara sa holandskom adresom.
 
Helem Nejse smatra da bi ovu epizodu dosta gledatelja moglo poimati kao najkontroverzniju dosad jer je scenaristički tim ušao u zonu kritike ratnih dešavanja, inertnosti međunarodne zajednice i kriminala poput krađe humanitarne pomoći.

“Tematizirali smo ratnohuškačke, zločinačke i rasističke mitomanije koje su obilježile noviju historiju Zapadnog Balkana. Naš zadatak je da rat predstavimo onakvim kakvim ga možda zamišlja naša generacija koja ga nije sasvim ni doživjela. To uključuje predstavljanje ne samo rata, nego i postkonfliktne paranoje, trauma zbog mogućnosti da se rat opet dogodi, a koja nam konstantno visi nad glavama”, govore Helem Nejse.
 
Svih pet redovnih, kao i pilot epizoda animiranog serijala Bruca Braca Bruda Brada dostupne su za besplatno gledanje na BBBB Youtube kanalu: https://bit.ly/2QCbder

“Ostvarili smo ono što smo zacrtali, ali su reakcije publike premašile naša očekivanja. Raduje nas što imamo publiku koja epizode gleda slobodoumno, prati svaki detalj, tumači suptilne poruke, razumije i formu i sadržaj. Naravno, raduje nas i postojanje ljudi kojima se ovo što radimo nimalo ne dopada. To znači da BBBB ima svoj karakter”, zaključuje ekipa Helem Nejse. 

 

Latest Posts

Raport

spot_img