NaslovnicaShowbizBolan i dirljiv oproštaj glumca Damiana Lewisa od voljene supruge, glumice Helen...

Bolan i dirljiv oproštaj glumca Damiana Lewisa od voljene supruge, glumice Helen McCrory koja je preminula u 53. godini

Britanski glumac Damian Lewis, zvijezda hit serija 'Domovina' i 'Milijarde' podijelio je dirljivu objavu posvećenu supruzi, glumici Helen McCrory koja je preminula u 53. godini

U petak je Damian Lewis potvrdio da se njegova supruga godinama borila s rakom te da je umrla ‘okružena ljubavi prijatelja i porodice. Zvijezda ‘Milijardi’ danas je emotivnim tekstom odala počast svojoj supruzi u Sunday Timesu, nazvavši je ‘meteorom u našim životima’.

Helen McCrory bila je priznata britanska glumica, koja iza sebe ima brojne velike uloge na pozorišnim daskama i TV serijama, a nagrađena je OBE-om (viteško odlikovanje Britanske monarhije koje se dodjeljuje vojnicima i civilima za promociju nauke, umjetnosti, kulture, volonterski i humanitani rad) za dramska postignuća 2017. Široj publici bila je najpoznatija po ulozi u seriji ‘Peaky Blinders’, ali i filmskoj sagi o Harryju Potteru.

Iako su mnogi hvalili glumačku karijeru Helen McCrory, Damian Lewis je u svojoj posveti želio odati posebno priznanje svojoj supruzi koja je bila ‘briljantnija osoba nego što je bila glumica’.

‘Bila je omiljena. Nikad nisam nikoga poznavao ko je tako svjesno širio sreću’, napisao je Lewis dodajući kako je pomogla porodici da ‘procesuira’ njenu smrt te da je i dalje bila sretna do samoga kraja. Njihovoj djeci, kćeri Manon (14) i sinu Gulliveru (13) rekla je da ne budu tužni jer je živjela život onako kako je željela.

‘Poticala nas da budemo hrabri i ne bojimo se’, napisao je neutješni glumac. ‘Kao što je više puta rekla djeci: ‘Ne budite tužni, živjela sam život onako kako sam željela’. Također je rekla djeci da se ne boje bijesa i da je on pozitivna emocija ako se ispravno koristi. Rekao je i da je do zadnjega dana života živjela vodeći se svojim principima dobrote i velikodušnosti.

Nazvao ju je meteorom u njihovim životima. ‘Čak i dok je gubila bitku sa životom u posljednjih nekoliko dana u polusvjesnom stanju, razgovarajući sa svojim divnim njegovateljima, u više je navrata rekla ‘Puno vam hvala’, piše glumac koji je rekao da nikada nije poznavao nikoga ko je ‘toliko uživao u životu’.

Iako je prerano napustila njihovu djecu, rekao je Lewis, pripremila ih je za život. Vedar duh nije je napuštao, a prije nego što je umrla, rekla je da želi da suprug ima ‘puno djevojaka’, ali zamolila ga je da pričeka dok sprovod ne završi prije nego nekoga upeca.

Neutješni glumac kaže da mu silno nedostaje i da je ‘posljednjih mjeseci sjala jače nego što biste mogli zamisliti da bi i najsjajnija zvijezda mogla zasjati’.

‘Nije pokazala strah, gorčinu, samosažaljenje, samo nas je naoružala hrabrošću da nastavimo i insistirala je na tome da niko ne bude tužan, jer je i sama bila sretna’, napisao je Damian Lewis.

tportal.hr

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno