Nedavno objavljeno

Meghan progovorila o suicidalnim mislima i rasizmu u palati, Harry otkrio spol bebe

AMERIČKI CBS emitiovao je intervju Oprah Winfrey s Meghan Markle i princom Harryjem u kojem je par, između ostalog, progovorio o razlozima napuštanja kraljevske obitelji, o rasizmu s kojim su se susreli unutar kraljevske obitelji, a otkrili su i spol svog drugog djeteta koje bi na svijet trebalo stići ovog ljeta.

Meghan je priznala da je u jednom periodu trudnoće razmišljala o samoubistvu.

“Sude ti prema percepciji toga, a ti živiš tu stvarnost”

Meghan je intervju započela opisivanjem impresija s kraljevskog vjenčanja. “Vjenčanje je bilo poput izvantjelesnog iskustva”, opisala je Meghan. Otkrila je i da je tog jutra prije početka ceremonije slušala pjesmu Going to the Chapel. “Harry i ja smo bili svjesni da to nije naš dan, da je to dan isplaniran za svijet”, rekla je.

“Ušla sam u to naivno jer nisam odrasla znajući puno o kraljevskoj obitelji”, rekla je. “To nije bio dio razgovora kod kuće, nije bilo nešto što smo pratili… Nisam istraživala. Nikad nisam guglala svog muža. Nisam u potpunosti shvatala kakav je to posao, što znači raditi u kraljevskoj porodici”, kaže.

“Sude ti prema percepciji toga svega, a ti živiš u toj stvarnosti”, rekla je.

“Mislila sam da je to samo dio pompe”

Bivša vojvotkinja otkrila je da su se ona i Harry zapravo vjenčali tri dana prije kraljevskog vjenčanja. U intervjuu su prikazani i kadrovi njih dvoje kako izmjenjuju zavjete u svom domu. Na toj privatnoj ceremoniji nisu bili ni članovi njihovih obitelji, već samo oni i svećenik.

Meghan je otkrila i da na vjenčanom listu koji visi na zidu njihovog doma stoji datum privatne ceremonije, a ne datum kraljevskog vjenčanja.

Rekla je i da se nije bojala susreta s kraljicom, ali da se iznenadila kad ju je Harry u automobilu upitao zna li kako se ophoditi ispred njegove bake. “Mislila sam da je to nešto što se događa samo pred očima javnosti, da je to samo dio pompe. Mislila sam, pa to ti je baka”, objasnila je Meghan.

Harry ju je tad, kaže, podsjetio da je njegova baka ipak kraljica. Prisjetila se i da su zatim vježbali pozdrav kraljici u automobilu te da ih je ispred dočekala Fergie, bivša supruga princa Andrewa. “Jeste li spremni? Znaš li kako se ophoditi?”, upitala ju je i ona, kaže Meghan.

“Navodno sam se duboko naklonila, ne sjećam se. Bilo je simpatično i lagano i srećom nisam znala puno o kraljevskoj obitelji jer bih onda napunila glavu brigom”, dodala je.

Progovorila o odnosu s Kate i suzama na vjenčanju

Osvrnula se i na glasine o navodnoj svađi s Kate Middleton i pričama da je Williamovu suprugu rasplakala na dan kraljevskog vjenčanja. Meghan kaže da to nije istina, da je u suzama zapravo bila ona, a ne Kate.

“Nekoliko dana prije vjenčanja bila je uznemirena zbog nečega što se odnosilo na haljine za djevojčice koje su nosile cvijeće. To me rasplakalo, stvarno me povrijedilo”, rekla je Meghan te dodala da je to oprostila Kate. 

“Mislim da nije fer prema njoj da ulazim u detalje toga, jer se ispričala”, rekla je te dodala da je Kate dobra osoba.

“Najteži dio je bio taj što sam javno bila optužena za nešto što nisam učinila, već se zapravo to dogodilo meni. Svi u instituciji su to znali”, rekla je. “Zašto nitko onda ništa nije rekao?” upitala ju je Oprah. “To je dobro pitanje”, dodala je Meghan.

“Život u kraljevskoj obitelji je samotan”

Meghan je rekla da je život u kraljevskoj obitelji bio samotan i da se osjećala izolirano. “Ponekad nisam mogla otići na ručak s prijateljima jer su me mediji pratili sa svih strana”, rekla je te dodala da su joj savjetovali da se “pritaji”.

Kuću nije napuštala mjesecima, tvrdi. 

“Svugdje sam, ali nigdje. Svi su razgovarali o tome kako će moji postupci biti viđeni u javnosti, ali nitko se nije pitao kako se ja osjećam. Jer se nisam mogla osjećati usamljenije”, rekla je.

Naglasila je i da je važno napraviti razliku između članova obitelji i administracije koja vodi kraljevsku obitelj. Rekla je da je kraljica oduvijek bila “divna” prema njoj te da je čak podijelila i deku s njom u automobilu tijekom njihove prve zajedničke turneje.

“Htjeli su narativ o heroju i zločincu”

Progovorila je i o tome kako su britanski tabloidi pratili njenu trudnoću, a kako trudnoće Kate Middleton. 

Winfrey je spomenula suprotstavljena medijska izvještavanja o tome kako su Meghan i Kate jele avokado tijekom trudnoće. Za Kate je rečeno da joj pomaže kod jutarnjih mučnina. Međutim, za Meghan je avokado postala namirnica povezana s “devastacijom okoliša”.

“U određenom se trenutku moraš samo nasmijati jer je to jednostavno smiješno”, rekla je Meghan na to i dodala da ne zna zašto su postojale razlike u medijskom praćenju nje i Kate. “Izgleda da su htjeli narativ o heroju i zločincu”, zaključila je.

Archie nije zaštićen član kraljevske obitelji

Meghan je otkrila i da ju je šokiralo kad je saznala da njen sin Archie neće dobiti titulu princa te time niti imati osiguranu zaštitu kao neki drugi članovi kraljevske obitelji.

“Ovo se događalo zadnjih nekoliko mjeseci moje trudnoće, bila sam u šoku… Pa on mora biti siguran. Stvorili smo ovaj čudovišni stroj (od clickbaita i tabloida), dopustili ste da se to dogodi, što znači da mi moramo biti zaštićeni”, rekla je.

“Dok sam bila trudna htjeli su promijeniti konvenciju, oko Archieja. Pa zašto?” pita se danas.

Boja kože je bila tema razgovora

Oprah ju je upitala zašto Archieju nisu htjeli dati titulu princa, a Meghan je rekla da je rasa bila tema razgovora nekoliko puta. Kraljevsku obitelj je, tvrdi ona, brinula boja Archiejeve kože.

“Bilo je zabrinutosti i nekoliko razgovora o tome koliko bi mu koža mogla biti tamna kad se rodi”, rekla je. 

Obitelj je te razgovore vodila s Harryjem, rekla je Meghan. Odbila je otkriti tko je bio uključen u te razgovore. “To bi za njih bilo vrlo štetno”, smatra.

Oprah Winfrey kasnije je pitala princa Harryja o razgovorima koje je vodio s kraljevskom obitelji o Archieju dok je Meghan bila trudna, odnosno o zabrinutosti o dječakovoj boji kože.

“Taj razgovor nikad neću otkriti. Bilo je neugodno i bio sam šokiran”, rekao je on. 

Kada je Winfrey pitala može li otkriti pitanja koja su mu postavljena tokom razgovora, odbio je rekavši: “Nije mi ugodno o tome govoriti.”

“Da ste imali veću podršku, biste li i dalje bili tamo?” pitala je Oprah. “Bez sumnje”, rekli su.

Kraljevska obitelj nije pomogla kad je krenula “likvidacija”

Meghan smatra da je priča o tome kako je navodno rasplakala Kate na vjenčanju bila početak “likvidacije njenog karaktera” te da kraljevska obitelj nije učinila ništa da joj pomogne. 

“Negirali bi i najsmješniju priču o bilo kome”, rekla je. “Ali narativ o tome da sam rasplakala Kate bio je početak stvarne likvidacije i znali su da to nije istina. Ako neće negirati i odmah reagirati na takve priče, što ćemo onda?” rekla je.

Imala je suicidalne misli

Meghan je zatim otkrila da ju je život u kraljevskoj obitelji doveo do suicidalnih misli. “Jednostavno nisam vidjela rješenje. Sjedila bih noću budna i razmišljala kako ne razumijem kako se sve to događa”, rekla je. “Moja mama i prijatelji su me zvali plačući govoreći: ‘Meg, oni te ne štite'”, rekla je na Oprino pitanje šta je bila točka pucanja.

“To se sve događalo samo zbog toga jer sam disala”, rekla je. Suicidalne misli su joj se pojavila u petom mjesecu trudnoće, rekla je.

“Stvarno me bilo sram reći to tad, i sram me bilo priznati Harryju jer znam koliki je gubitak pretrpio, ali znala sam da ću to učiniti ako ne kažem – jednostavno više nisam htjela živjeti. Bila je to vrlo jasna i stvarna i zastrašujuća konstantna misao. Sjećam se kako me zagrlio i… Otišla sam u Instituciju i rekla im da moram negdje potražiti pomoć…. I rečeno mi je da ne smijem”, rekla je.

Otišla je i u odjel ljudskih resursa kako bi zatražila pomoć, a oni su joj rekli da joj ne mogu pomoći jer nije plaćeni član Institucije, već samo članica kraljevske obitelji, kaže.

“Način na koji ovo opisuješ, zarobljena si i ne možeš dobiti pomoć, iako si na rubu samoubojstva. To je ono što opisuješ…”, rekla je Oprah. “Da, to je istina”, rekla je Meghan.

“Neću živjeti svoj život u strahu”, odgovorila je još. “Ne znam kako bi mogli očekivati ​​da ćemo nakon sveg ovog vremena i dalje samo šutjeti ako postoji aktivna uloga koju Tvrtka igra u ovjekovječivanju neistina o nama”, rekla je Markle koristeći za kraljevsku obitelj nadimak Tvrtka (Firm), koji navodno potiče od kralja Georgea VI.

“Ako to dolazi s rizikom da izgubiš neke stvari, pa puno je toga već izgubljeno. Izgubila sam oca, izgubila sam bebu, skoro sam izgubila svoje ime, to je gubitak identiteta. Ali još stojim i nadam se da će ljudi iz ovoga shvatiti da uvijek postoji druga strana, da je život vrijedan življenja”, zaključila je prije nego što joj se pred Oprom pridružio i Harry.

Harry otkrio spol bebe

Meghan je trenutno trudna s drugim djetetom, a Harry je u intervjuu otkrio da očekuju curicu. Beba bi na svijet trebala stići ovog ljeta.

“Imati dječaka pa onda i djevojčicu, mislim – što više možeš tražiti? Sad imamo svoju porodicu. Nas četvero i naša dva psa”, rekao je Harry, a par se složio da misle da im je dvoje djece dovoljno.

“Htio sam spriječiti ponavljanje povijesti”

Princ Harry rekao je da je morao “hodati” u Meghaninim cipelama kako bi razumio stvari s kojima se ona suočava zbog boje svoje kože. “Mnogo sam godina proveo radeći taj posao i samostalno učeći. Ali moj odgoj i sustav u kojem sam odgojen i čemu sam bio izložen… Nisam bio svjestan toga. Ali moj Bože, ne treba puno vremena da iznenada postaneš svjestan”, rekao je Harry.

Kad je Winfrey pitala koja je za njega bila prelomna tačka, Harry je odgovorio: “Bio sam očajan. Otišao sam na sva mjesta kojih sam se sjetio i tražio pomoć. Moja najveća briga bilo je to što sam vidio da se historija ponavlja. Ali ovo je daleko opasnije, jer dodajte rasu i dodajte društvene mreže…”, rekao je.

Charles se Harryju nije javljao na pozive

Prije objave da se povlače iz kraljevske obitelji Harry je, otkriva, vodio tri razgovora s kraljicom i dva razgovora s ocem, koji je sljedeći na redu za britansko prijestolje. “Nakon toga mi se prestao javljati”, rekao je Harry.

Charles ga je zamolio da ga o svim detaljima informira pismeno. 

Kad je Oprah Winfrey pitala zašto je princ Charles prestao odgovarati na njegove pozive, Harry je napravio dugu stanku.

“Jer sam tada uzeo stvar u svoje ruke”, odgovorio je. “Morao sam to učiniti za svoju obitelj. To ni za koga nije iznenađenje, zaista je žalosno što je došlo do ove točke, ali morao sam nešto poduzeti, kako za svoje mentalno zdravlje, tako i za suprugu. A i za Archieja, jer sam mogao vidjeti kamo ovo vodi”, rekao je.

“Kad mi je Meghan rekla da više ne želi živjeti bio sam prestravljen”, rekao je. “Nisam imao pojma što da radim, i sam sam završio na veoma mračnom mjestu, ali želio sam biti tu za nju”, rekao je i dodao da isprva obitelji nije rekao da trebaju pomoć. “Valjda me bilo sram”, kaže. “To je zagušujuće okruženje. Oni imaju takav mentalitet, takav je kakav je, ne možete ga promijeniti, svi smo to prošli”, dodao je.

Ipak, situacija ga je nagnala da razgovara s kraljevskom obitelji. Rekao im je da “to neće dobro završiti”.

“Bio sam zarobljen, ali to nisam znao”

Na pitanje bi li odstupio s kraljevskih dužnosti da nije bilo Meghan, Harry je odgovorio da ne bi. “I ja sam bio zarobljen, ali nisam vidio izlaz. Bio sam zarobljen, ali to nisam znao”, rekao je.

Oprah ga je zatim pitala kako se princ, rođen u privilegiranom okruženju, može osjećati zarobljeno.

“Zarobljen u sustavu, kao ostatak moje obitelji. I moj otac i brat su zarobljeni. Oni ne mogu otići i osjećam veliko suosjećanje zbog toga”, rekao je.

“Samo sam htjela da budu ponosni”

Meghan je voditeljici priznala da je samo htjela da se kraljevska obitelj ponosi njome. “Napustila sam karijeru, život, ostavila sam sve jer ga volim”, rekla je. “Naš je plan bio da to bude zauvijek – napisala sam pismo njegovoj obitelji rekavši da sam tome posvećena, tu sam za vas, koristite me kako želite”, otkrila je.

“Ali nisu mi dali smjernice”, požalila se.

“Bilo je nekih stvari koje nisam smjela učiniti, ali (za razliku od filmova) nije bilo predavanja o tome kako govoriti, kako prekrižiti noge, kako se ponašati kraljevski”, kaže. Nitko je nije naučio ni britansku himnu, tvrdi.

“Morala sam guglati noću i onda smo vježbali u pozadini, sve jer sam htjela da budu ponosni na mene”, rekla je.

Harry prozvao britanske tabloide

Princ Harry rekao je da je kraljevska obitelj propustila više prilika da podrži Meghan i prozove britanski tisak zbog negativnog izvještavanja.

“Za nas, za našu zajednicu i tu specifičnosti oko njezine rase, postojala je prilika – postojalo je mnogo prilika – da moja obitelj javno pokaže potporu. I pretpostavljam da je jedan od najočitijih i najtužnijih dokaza, to što je preko 70 članica parlamenta, i konzervativki i laburistica, javno prozvalo medije zbog rasističkih elemenata u člancima i naslovima napisanima o Meghan. Ipak, nitko iz moje obitelji nikada nije ništa rekao. To boli”, rekao je Harry.

“No ipak, svjestan sam situacije u mojoj obitelji i koliko se boje da se tabloidi okrenu protiv njih”, dodao je.

“Diana bi bila ljuta”

Harry je Winfrey otkrio i da misli kako bi njegova majka, pokojna princeza Diana, bila veoma tužna zbog njihove odluke o napuštanju kraljevske obitelji. 

“Mislim da bi se osjećala vrlo ljutito zbog toga kako se to odvijalo, i vrlo tužno. Ali u konačnici, sve što bi ikad poželjela je da budemo sretni”, rekao je.

“Mislim da je ona vidjela da to dolazi. Svakako sam osjećao njezinu prisutnost tijekom cijelog ovog postupka. Zaista mi je laknulo i sretan sam što ovdje sjedim i razgovaram s vama, uz svoju suprugu. Jer ne mogu zamisliti kako je moralo biti njoj, dok je prolazila kroz taj proces sama prije toliko godina”, dodao je.

“Bilo nam je izuzetno teško, ali barem smo imali jedno drugo”, zaključio je.

Palača ih prestala financirati odmah nakon odluke o odlasku

U prvom tromjesečju 2020. godine kraljevska obitelj prestala je finansirati Harryja, otkrili su u intervjuu. Nedavni ugovori para s Netflixom i Spotifyjem “nikad nisu bili dio plana” kad su se odvojili od obitelji, rekao je Harry. Međutim, dogodilo se to nakon što su financijski odsječeni od obitelji.

U početku su se oslanjali na ono što je Harry naslijedio od princeze Diane.

“Bez toga nikad ne bismo mogli ovo učiniti. Znala je što će se dogoditi i osjećao sam njenu prisutnost tijekom cijelog ovog procesa”, rekao je.

Meghan je tokom intervjua na ruci nosila Dianinu dijamantnu narukvicu. Harry je navodno baš iz te narukvice uzeo dijamante za izradu zaručničkog prstena s kojim je zaprosio Meghan 2017.

Meghan otkrila da zbog jedne stvari žali

Kad ih je Oprah upitala žale li zbog nečega, Harry i Meghan imali su različite odgovore. On je rekao da ne žali zbog ničega, dok je ona priznala da zbog jedne stvari ipak žali.

“Žalim što sam im vjerovala da ću biti zaštićena”, rekla je.

“Zaista sam ponosan na nas. Tako sam ponosan na svoju suprugu. Rodila je Archieja u razdoblju koje je bilo tako okrutno i tako zlobno. Svaki dan dolazio sam kući i gledao Meghan kako plače dojeći Archieja. Učinili smo što smo morali”, rekao je Harry.

Harry progovorio o odnosu s Williamom

Unatoč brojnim nagađanjima i pričama o svađi, Harry je rekao da neizmjerno voli svog brata Williama. “Veza je trenutno takva da smo udaljeni. Ali, nadajmo se, vrijeme liječi sve rane”, rekao je Harry.

Dodao je i da ponovno razgovara s ocem, no priznao je da ga je Charles razočarao.

“On nas je spasio”

“Ovo je tek početak za nas”, rekla je Meghan o njihovom zajedničkom životu u SAD-u. Kad ju je Oprah upitala ima li njihova bajka sretan kraj, Meghan je odgovorila: “Ljepše je od bilo koje bajke koju ste ikad pročitali.”

Harry je otkrio kako sad ima više vremena za druženje sa sinom Archiejem. “Pretpostavljam da mi je vrhunac to što ga sad mogu odvesti negdje biciklom, to prije nikad nisam mogao”, rekao je.

Meghan je rekla da misli da ih je Harry spasio.

“Mislim da nas je sve spasio. On je bio taj koji je donio odluku i rekao da moramo pronaći svoj put, put za Archieja”, rekla je Meghan.

Index.hr

Latest Posts

Raport

spot_img