Nedavno objavljeno

Biljke koje čiste zrak

Zeleni ljiljan koji brzo raste i izgleda lijepo u visećim korpama, a ponekad ima i lijepe bijele cvjetove.  Potrebno ga je zalijevati dva do tri puta sedmično. Nije otrovan za kućne ljubimce ili djecu.

 

Areka palma je biljka s Madagaskara i lakše raste na otvorenom, ali ako imate prostor s puno filtrirane svjetlosti, bit će lijep dodatak prostoru. Njoj treba puno vode u periodu rasta, ali manje u zimskim mjesecima.

 

Krizantema eliminiše uobičajene toksine i amonijak. Zrak čiste cvjetovi krizanteme, a biljka cvjeta samo oko šest sedmica. Ako ne želite čekati, možete je redovno mijenjati novom biljkom. Tlo treba održavati vlažnim, a biljku držati podalje od mačaka i pasa.

 

 

 

Zmajevac koga ima u svim veličinama i bojama. Za rast mu je potrebno vlažno tlo, ali ne previše jer ga to ubija. Od ovih biljaka vaši kućni ljubimci mogu povraćati ili imati proširene zjenice.

 

Zlatni puzavac ili đavolji bršljan je jedan od najboljih pročišćivača zraka i spada u neuništive biljke. Zaliti ga treba samo kad je tlo suho.

 

 

Latest Posts

Raport

spot_img