Nedavno objavljeno

Njihova godina: ALMA FEROVIĆ FAZLIĆ

Kao i prethodnih, tako i na kraju 2020., pandemijske godine, ističemo ličnosti koje su proteklih 12 mjeseci nadvisile domet uobičajenog i to zahvaljujući svojoj kreativnosti, radu, talentu i upornosti te stvorile važna autorska djela i ostvarile podvige hvale vrijedne. Predstavljamo vam žene i muškarce koji 2020. mogu nazvati godinom profesionalnog uspjeha i plemenitih ostvarenja. Oni su: rediteljica Jasmila Žbanić, biciklistkinja Lejla Tanović, mladi pravnik Mustafa Mehić Mujče, političarka Irma Baralija, novinarka Semira Degirmendžić, prosvjetna radnica Olivera Nedić, muzikologinja Alma Ferović Fazlić te aktivisti Lejla Kusturica i Nihad Suljić

Napisala Mersiha Drinjaković
Snimio Nikola Blagojević/Spektroom

Iako je bila teška godina i prepuna izazova i u privatnom i poslovnom životu, Alma Ferović Fazlić (42), asistentica na predmetu Glas na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, te producentica i voditeljica Instituta za muziku, teatar i multimediju, pamtit će je ipak i po neobičnom entuzijazmu u iščekivanju boljeg sutra. Ali i po profesionalnom uspjehu. Alma je, naime, dobitnica važne počasne nagrade: zvanja saradnica Kraljevske muzičke akademije u Londonu za značajan doprinos muzičkoj profesiji. “Iako predstavlja svojevrsnu krunu desetogodišnjeg rada na polju muzičkog teatra i mog umjetničkog i pedagoškog rada, označila je početak jednog novog razdoblja koje sa sobom nosi i još više odgovornosti”, kaže Alma.
Ono što ju je još više obradovalo jeste nagrada “Dr. Razija Lagumdžija”, koja se na Akademiji scenskih umjetnosti, gdje Alma radi već tri godine, na godišnjem nivou dodjeljuje jednom nastavniku iz cijelog kolektiva za najuspješnije rezultate u nastavi, umjetnosti i nauci. Iako je prevashodno školovana kao izvođač u muzičkom teatru, zadnjih trinaest godina sve više je privlači pedagoški rad u koji se, kako kaže, potpuno zaljubila. “Stoga ovu nagradu posvećujem svojim studentima na Akademiji, koji me svakodnevno inspirišu i daju beskonačnu pozitivnu energiju.”

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img