Nedavno objavljeno

Dugogodišnji predsednik Borda kompanije Philip Morris, Louis Camilleri se povukao, na njegovo mesto dolazi dosadašnji generalni direktor André Calantzopoulos

Generalni direktor kompanije Philip Morris International, André Calantzopoulos, imenovan je za novog predsjednika Borda te kompanije, budući da se Louis Camilleri, dosadašnji predsjednik, povukao sa ove pozicije iz ličnih razloga.

Lucio Noto preuzima funkciju v.d. predsjednika dok Calantzopoulos ne stupi na novu dužnost, dok će sadašnji direktor operacija u Philip Morrisu, Jacek Olczak, naslijediti Calantzopoulosa na poziciji generalnog direktora kompanije. Iz kompanije Philip Morris saopšteno je da će do ovih izmjena doći u maju sljedeće godine.

Najavljene promjene osigurat će kontinuitet u vođenju kompanije, budući da Camilleri, Calantzopoulos i Olczak dijele istu viziju, te je pod njihovim zajedničkim vođstvom kompanija ostvarila značajna dostignuća, uključujući cjelokupnu transformaciju poslovanja i lidersku poziciju u kategoriji proizvoda bez duhanskog dima.

„Izuzetno mi je drago što ulogu predsjednika Borda prepuštam Andreu. Podjednako mi je drago što je Jacek izabran da vodi kompaniju. Kada se osvrnem na svoju 40-godišnju karijeru u Philip Morrisu, mogu reći da je bila ogromna privilegija raditi u ovoj divnoj kompaniji, predsjedavati njenim Bordom, sarađivati sa zaposlenima i akcionarima. Želim se iz sveg srca zahvaliti svima vama na ovom nevjerovatnom putovanju koje je našu kompaniju dovelo na poziciju vodećeg i najprogresivnijeg duhanskog giganta na svijetu. Povlačim se sa čvrstim uverenjem da je kompanija u odličnim rukama i na putu ostvarenju svoje vizije “svijeta bez duhanskog dima”, izjavio je Louis Camilleri.

Jacek Olzak, novi CEO PMI

„Čast je nastaviti stopama našeg predsjednika i bivšeg generalnog direktora Louisa Camilleria. U ime svih lidera naše kompanije, želim izraziti svoju duboku zahvalnost za njegov ogroman doprinos našem uspjehu, kao i za njegovu posvećenost i, najvažnije od svega, humanost. Pored sjajnog lidera, nedostajat će nam izuzetna ličnost i prijatelj”, izjavio je André Calantzopoulos. „Za sedam godina otkako sam na mjestu generalnog direktora, zakoračili smo u budućnost i ponudili bolje, naučno dokazane manje štetne alternative za pušače koji bi inače nastavili konzumirati tradicionalne cigarete. Izuzetno mi je drago što dužnost generalnog direktora prepuštam Jaceku s kojim već decenijama odlično sarađujem. Dobro znam da ga strast prema kompaniji i našim zaposlenima, želja za rezultatima i široko poznavanje naših proizvoda, sistema, vrijednosti i investitora čine idealnim liderom koji garantuje nastavak rasta našeg poslovanja i ostvarivanja vrijednosti za akcionare”, zaključio je Calantzopoulos.

„Počastvovan sam što imam priliku predvoditi našu kompaniju. U saradnji sa Andreom na transformaciji poslovanja izgradili smo kapacitete koji omogućavaju da nastavimo ostvarivati zacrtanu zajedničku viziju. Posvećen sam nastavku te saradnje kao i ogromnoj poslovnoj prilici za budućnost bez duhanskog dima u korist naših potrošača, akcionara i društva”, naglasio je Jacek Olczak.

Jacek Olczak ima dugu karijeru u kompaniji Philip Morris. Prethodno je bio na pozicijama u oblasti finansija i opšteg menadžmeta širom Evrope, uključujući funkciju direktora PMI za Poljsku i Njemačku i predsjednika za region Evropske unije, da bi 2012. godine bio imenovan za finansijskog direktora. Ima zvanje mastera ekonomije sa Univerziteta u Lođu u Poljskoj.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img