Nedavno objavljeno

Preminuo Diego Armando Maradona!

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Diego Maradona (60) umro je od srčanog udara, objavili su argentinski mediji.

Iako su još prije nekoliko dana stizale dobre vijesti, kako se jedan od najboljih fudbalera svih vremena Diego Maradona (60) uspješno oporavljao nakon operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak, pojavili su se novi problemi. Zbog njih je ‘Mali zeleni’ bio prebačen u ekskluzivnu kliniku u okolini Buenos Airesa.

Nažalost, sada, dvije sedmice kasnije, iz Argentine su stigle strašne vijesti, kako je ‘Mali zeleni’ preminuo.

Kako navodi Clarin, Maradona je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u Tigreu u kojoj se oporavljao nakon nedavne operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak.

Maradona je smatran jednim od najboljih fudbalera svih vremena. S reprezentacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine, a tokom karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell’s Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine.

Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

tportal.hr
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img