Nedavno objavljeno

SUTRA U PODNE RAZGALITE SRCA UZ PREDSTAVU „DJEČACI PAVLOVE ULICE“

„Dječaci Pavlove ulice“, predstava reditelja Olivera Jovića, nastala u produkciji Dramskog studija Centra za kulturu općine Travnik, bit će prikazana u nedjelju u podne na Youtube kanalu festivala MESS u okviru dječijeg programa, mali MESS. Ovaj dječji klasik mađarskog pisca Ferenca Molnara, namijenjen za 7+ djecu, govori o skupini dječaka koji žele odbraniti svoj prostor za igru od druge skupine koja im isti želi oteti. Mali MESS na mali ekran, donosi VISA, generalni sponzor 60. Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Ova naizgled jednostavna priča zapravo je povod za mnogo ozbiljniju temu. Slobodan prostor je toliko cijenjen da za njega vrijedi čak i „voditi bitke“, u što su se upustili i junaci ovog djela. Ova borba za komad vlastite zemlje odiše slobodom i svime što taj osjećaj zapravo znači“, istakao je reditelj predstave, Oliver Jović.

Predstava je naišla na jako dobre kritike, a jednu od njih napisala je glumica Slađana Zrnić u julu 2020. godine nakon igranja na 48. teatarskom festivalu FEDRA u Bugojnu. „Suština rada sa djecom i mladima je u njihovom sazrijevanju i učenju pravih vrijednosti baveći se temama poput drugarstva, ljubavi, istine i pravde. Ovdje pozorišni pedagog Oliver Jović u najboljem smislu to poštuje, a na koncu, rezultat je predstava koja osvaja publiku i razgaljuje naša srca“, napisala je Zrnić.

U predstavi igraju Vedad Babanović, Adna Dautović, Asadullah Nekemi, Vedad Kerić, Selma Grabus, Hanan Hrnjić, Adin Šehić, Stefan Jovišić, Amila Mrkonja i Mia Mijić. Scenografiju potpisuju Almir Šehić i Elvedina Šehić, kostimografiju KOLEKTIV, koreografiju PS MAYA, songove Taik Ganić, a fotografije Mirsad Mujanović.

Više informacija o jubilarnom 60. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS dostupno je na www.mess.ba.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img