Nedavno objavljeno

Zavirite u Naidinu „Vitrinu“, konceptulani dućan smješten u srcu Baščaršije

Naša talentirana interpretatorica sevdalinki Naida Kraljić i bivši vokal grupe „Divanhana“ svoju je svestranost usmjerila i ka dizajnerskim i poduzetničkim vodama. Ove sedmice u Sarajevu je otvorila konceptualni dućan „Vitrina“ u kojem, osim tradicionalnih i ručno rađenih proizvoda, možete pronaći i proizvode njenog brenda „Vitrina“

U srcu Baščaršije sinoć je, uz poštivanje epidemioloških mjera, zvanično otvoren konceptualni dućan „Vitrina“ gdje na jednom mjestu možete pronaći tradicionalne rukotvorine, nakit, odjeću, asesoare, te brojne druge detalje kojim možete oplemeniti svoj dom, ali i svoje najbliže obradovati vrijednim i unikatnim poklonima. Vlasnica „Vitrine“, naša poznata interpretatorka sevdalinki Naida Kraljić, odlučila se okušati u poduzetničkim, ali i dizajnerskim vodama, pa je se u „Vitrini“ mogu naći i proizvodi njenog istoimenog brenda.

– Kolekcija Vitrina nastala je iz ljubavi prema tradiciji i jedinstvenim motivima bosanskog ćilima koji simboliziraju mudrost, ljubav i dug život. Moja svakodnevna inspiracija jesu temelji bh. tradicije i običaji naroda s kojim živim. Motivom bonsanskog ćilima želim da svi sa sobom i uz sebe ponesemo dio našeg identiteta i bogate baštine kroz predmete iz kolekcije – kaže Naida. A u „Vitrini“ možete naći majice, cekere i rokovnike sa motivima bosanskog ćilima. 

No, to nije sve. Želeći promovirati male, ali itekako kvalitetne bh. brandove, Naida je kontaktirala bh. proizvođače rukotvorina i njihove proizvode također uvrstila u ponudu svog dućana. Tako ćete u „Vitrini“ pronaći i proizvode SRMA handraft, Civilisation Aksesoare, Tekne, Mandalart, Bulbul design.

  • Želim da se u našem dućanu nađu unikatni radovi brendova iz Bosne i Hercegovine. Vitrina je mjesto za umjetnike i poštovaoce naše kulture i tradicije. Ponosna sam na svaku saradnju koju smo do sada ostvarili, te sam sigurna da ćemo u budućnosti biti niša za mnoge radove domaćih umjetnika.

Do „Vitrine“, smještene u ulici Kazandžiluk 32, dovest će vas zvuk sevdalinke, a sve novosti vezane za dućan „Vitrina“ možete pratiti i na IG profilu: vitrina.concept.  kao i na FB: Vitrina.

Latest Posts

Raport

spot_img