Nedavno objavljeno

Za jedva vidljive ožiljke!

Ožiljak nije samo vizuelni i psihološki problem već i fizički. Ožiljci su povezani s neugodnim simptomima, posebno u fazi izlječenja. Tu spadaju crvenilo, oticanje, svrbež i napetost. Ožiljak nije poput normalne kože jer se folikuli dlaka, lojnih i znojnih žlijezda ne obnavljaju. Sastoji se od manje elastičnih vlakana, što može dovesti do stvrdnjavanja i smanjenja ožiljaka, a to ponekad izaziva zatezanje ili čak ograničeno kretanje.

Šta se može učiniti?

Na tržištu Bosne i Hercegovine Contractubex® je jedini lijek za sprečavanje i liječenje starih i novih ožiljaka. Sadrži kombinaciju tri aktivna sastojka – ekstrakt luka, heparin i alantoin, koji se međusobno nadopunjuju. Oni ubrzavaju proces ozdravljenja kože i smanjuju ožiljno tkivo. Oteklina se povlači i sprečava se pretjerani rast vezivnog tkiva. Čak će i očvrsnuti ožiljci postati osjetno glađi. Redovna upotreba može pomoći i u ublažavanju neprijatnog svrbeža.1

1. Willital GH, Simon J. Efficacy of Early Initiation of a Gel Containing Extractum Cepae, Heparin, and Allantoin for Scar Treatment: An Observational, Noninterventional Study of Daily Practice. J Drugs Dermatol 2013;12:38–42 (conducted with the gel)

Latest Posts

Raport

spot_img