Nedavno objavljeno

Kad srce prepozna dom…

Dom nije ni kuća ni stan, dom je – osoba

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

Piše: Emina Hadžić

Dom povezujemo s mjestom na kojem spavamo, mjestom u kojem smo odrasli, mjestom gdje su nam obitelj i prijatelji, mjestom u kojem stanujemo… A ustvari, dom je osoba uz koju se osjećamo sigurno. Stojeći uz vas, ta osoba olakšava vam svaku brigu. Radi njene ili njegove prisutnosti znate da kroz što god da prolazite, ne prolazite sami. Jednostavno rečeno, dom je tamo gdje vas žele, vole i cijene. Mjesto na kojem ste dovoljno dobri unatoč svim manama.

Dom kao takav nije kuća, stan ili bilo kakva građevina; dom je – osoba. Osoba koja vas čini najsretnijima na svijetu.

Nadam se da ćete pronaći osobe koje ćete uvijek voditi sa sobom gdje god krenuli ili što god radili… To je dom.

Dom je osoba koja vas može gledati nasmijanu i znati da zavaravate okolinu jer se iza tog osmijeha skriva nešto drugo, naći će način pitati vas što nije u redu i pomoći riješiti sve nedaće.

Dom je osoba koja prepoznaje bol u vašim očima onda kada ste sve druge uvjerili da ste OK. Dom je osoba koja stoji uz vas u trenucima kad ste zbunjeni ili izgubljeni, i nije tu da bi dala odgovore na pitanja ili riješila probleme; jednostavno je tu i ne odlazi, ne pušta vas same. Katkad i ne razumijete tu međusobnu povezanost, ali očito je da vas veže nešto jače.

Dom znači pustiti nekoga u vaš svijet, čak i kad se najviše bojite. Sa tom osobom shvatite koliko se drugačije i bolje osjećate nego sa bilo kim drugim. Našli ste nekoga ko vas razumije, nekoga kome vjerujete. I toliko ste povezani da biste mu povjerili i vlastiti život da morate.

Taj neko zna za vašu nesigurnost, za strahove, za ono što vas noću drži budnim, i tu je kako bi vas štitio i ohrabrio. Takva osoba čini vas boljim nego što ste ikad i pomislili da možete biti. Zna odabrati vrijeme i način kako vam reći i ukazati na eventualne nedostatke i greške, ostavljajući vas bez riječi jer ih do tog trenutka sami niste dokučili.

Dom se skriva i u osobi čiji vas dodir liječi. Koja vas uči da je prihvatljivo i poželjno biti svoj.

Dom je osoba čiji vas uspjeh i sreća uveseljavaju i potiču, osoba čije probleme proživljavate pokušavajući ih riješiti.

Dom je osoba zbog koje ne mislite samo na sebe i čija dobrobit vam je važnija od vlastite.

Dom je osoba za koju biste učinili bilo što, jer znate da bi vam se slomilo srce da joj se dogodi nešto loše.

 

Kad pronađete istinski dom i pokušate opisati koliko vam znači, vjerujte da onaj ko to nije iskusio, ili dok ne iskusi, neće razumjeti.

Od srca vam želim da pronađete nekoga ko definira i ispunjava vaš dom. I nadam se da kad pronađete tu osobu, nikada više nećete morati znati kako je živjeti bez nje.

 

 

Latest Posts

Raport

spot_img