Unaprijeđena distribucija proizvoda Knjaz Miloš pod okriljem kompanije PepsiCo

Knjaz Miloš, poznati proizvođač mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića nastavlja sa uspješnim plasiranjem proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine, a novost je da će Marbo koji posluje pod okriljem globalne kompanije PepsiCo, biti ekskluzivni distributer ovih proizvoda.

Nedavno objavljeno

PepsiCo i Knjaz Miloš su dogovorili partnerstvo kada je u pitanju direktna distribucija proizvoda u Bosni i Hercegovini. Sporazum o distribuciji započeo je 1. jula 2020. godine, te se potpuni asortiman proizvoda obje kompanije može već pronaći na policama supermarketa.

Strategija rasta kompanije PepsiCo temelji se na unaprijeđivanju poslovanja posebno u segmentu brendova iz svog portfolija bezalkoholnih pića. Distribucija poznatih i etabliranih brendova proizvođača Knjaz Miloš-a će nadopunit već uveliko poznat PepsiCo asortiman bezalkoholnih pića i stvoriti čvrstu i široku ponudu.

Kompanija Knjaz Miloš odavno je prisutna u Bosni i Hercegovini sa svojim poznatim asortimanom brendova: Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, Remix Knjaz i Gusto. Proizvodi Knjaz Miloš proizvedeni su zaštićenom tehnologijom, prema najvišim standardima sigurnosti i kvalitete koji ispunjavaju sve EU zahtjeve sigurnosti.

PepsiCo i Mattoni 1873 su multinacionalne kompanije koje već dugo uspješno sarađuju, a 2019. su ojačali svoje partnerstvo sporazumom o zajedničkom ulaganju i kupovinom kompanije Knjaz Miloš, lidera u svojoj kategoriji na tržištima Zapadnog Balkana.

Pročitaj još
Related

Predstava „Osramoćeni“, u režji Dine Mustafića, 06, 07. i 08. jula u Zemaljskom muzeju BiH

Izvedbe predstave “Osramoćeni“, u produkciji Kontakt, za kojom vlada...

MySaloon aplikacija – početak digitalne revolucije u ugostiteljstvu

Neometan rad restorana i drugih ugostiteljskih objekata sada je...

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...