Dnevnik Newsmax Adria od večeras na Novoj BH

Nedavno objavljeno

Centralna informativna emisija Nove BH bit će večeras predstavljena pod novim vizuelnim identitetom i imenom Dnevnik Newsmax Adria. Svake večeri u 18:30h najaktuelnije informacije iz zemlje i svijeta gledateljima će prezentirati poznata televizijska imena: Armina Čengić i Vlado Marić te Amina Hodžić i Aleksandar Hršum. Zajedno sa njima više od 20 vrhunskih profesionalaca, predvođeni direktoricom vijesti i programa Newsmax Adria Jasminom Demirović Mustafić, kreirat će relevantan sadržaj i izvještavati o svim ključnim događajima iz Bosne i Hercegovine i svijeta njegujući standarde profesionalnog i neovisnog novinarstva.

„Sretna sam da su naši dosadašnji uspjesi prepoznati na svjetskoj razini, a partnerstvo sa Newsmax TV kućom, koja je proglašena za najbrže rastući kablovski kanal koji je prisutan u čak 70 miliona domova u SAD-u, dat će novu snagu i vrijednost našem Informativnom programu, kojem su gledatelji u Bosni i Hercegovini već ukazali povjerenje i prepoznali ga kao relevantan i neovisan TV sadržaj. Nastavljamo graditi povjerenje sa njima kroz istinitost, upornost i pomicanje granica izvještavanja za dobrobit svih građana naše zemlje. Ujedno, bit ćemo aktivni pokretači svih noviteta i predvodnik najsavremenijih tehnoloških dostignuća, prateći transformacije koje svakodnevno doživljava medijska industrija”, kazala je Jasmina Demirović Mustafić, direktorica vijesti i programa Newsmax Adria.

Dnevnik Newsmax Adria od ponedjeljka do nedjelje u domove gledatelja širom Bosne i Hercegovine donosit će pregled najaktuelnijih događaja iz zemlje i svijeta, uz mnoštvo analiza, istraživanja, javljanja uživo i gostiju u studiju. Misao vodilja tima Newsmax Adria je poticati na pozitivne društvene promjene kontinuirano podižući kvalitetu prezentacije sadržaja te stavljajući u fokus život običnog čovjeka i teme koje su od suštinskog značaja za njegov kvalitetniji život. 

Podsjećamo, United media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi u čijem vlasništvu je i Nova BH, protekle sedmice ozvaničila je partnerstvo sa američkom medijskom imperijom Newsmax. Po okriljem te saradnje Nova BH producirat će novi informativni program Newsmax Adria, a koji će do kraja godine prerasti u poseban televizijski kanal sa centrima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Pročitaj još
Related

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i...