Nedavno objavljeno

Riječi ohrabrenja…

Koliko god da je teško, koliko god da ste umorni, morate samouvjereno koračati dalje

Piše: Emina Hadžić

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

Baš kad pomislite da stvari ne mogu biti gore, pogoršaju se. Ili, samo što krenete naprijed, nešto se dogodi i gurne vas natrag. Ima li smisla dalje? Je li vrijeme da se jednostavno prepustite, predate, napustite snove, okrenete leđa svojim najvećim željama?

Znam kako vam je. Previše puta sam si postavila to pitanje.

Odgovor je – uvijek, kao i sad – apsolutno NE! Bez obzira na to šta se dogodilo, koliko god teški uvjeti bili, bez obzira na to koliko izazova stajalo pred vama, uvijek ima nade. Zapravo, što je situacija teža, imate više razloga za ići naprijed i dalje od nje. Koliko god da je teško, koliko god da ste umorni, morate samouvjereno koračati dalje. Naprijed moramo, jer ni u jednom momentu život ne smije da stane.

Čak i ako ne možete naći razlog zbog kojeg biste se borili, imate nešto dragocjenije od bilo čega.

Imate život. Možete osjetiti. Možete misliti. Možete razumjeti. Možete donositi odluke. Možete poduzeti nešto. Iako možete biti na korak da izgubite sve, morate zadržati zdrav razum i krenuti naprijed, krenuti ka tome da postanete osoba kakvom želite biti.

Ponekad vam se može činiti da je cijeli svijet protiv vas. Ali nije, vjerujte mi da su to samo neka loša prošla iskustva. A prošlost ne određuje budućnost. Prošlost ne određuje budućnost jer ste čvrsto u sadašnjosti, sposobni ste se izdignuti nad onim što se dogodilo i stvoriti svoju budućnost na način koji želite.

Svaki trenutak je prepun prilika. Ako je prošlost bila puna razočarenja, sada je vrijeme za promjenu. Sada je trenutak u kojem možete pozitivno djelovati. Sada je vrijeme za poduzimanje svih potrebnih koraka kako biste ostvarili planove. Sada je vrijeme da pokažete svoje nevjerojatne mogućnosti. Već ste uvidjeli te mogućnosti i duboko u srcu znate koliko one mogu biti pozitivne i divne. Sada je vaša prilika da ih shvatite. Sada je vaša prilika da ih pretvorite u stvarnost.

Vaša je budućnost prazno platno koje čeka da primijenite željenu boju, oblik i kretanje, značenje i ispunjenje. Njome možete napraviti što god želite, što god sanjate, o čemu god maštate.

Započnite vjerujući da to možete i hoćete učiniti. Iako znate koliko vam je bilo teško u nekim trenucima u životu, znajte da morate biti hrabri i ići dalje. Izazovi koje ste svladali kroz prošlost izvrstan su pokazatelj vaše ustrajnosti. Uspješno ste preživjeli svaki od tih izazova, svaki od razočaranja. Razmislite na trenutak koliko ste zapravo ojačali radi svega što ste prošli. Razmotrite sve vrijedne stvari koje ste spoznali. Samo razmislite što možete učiniti s tom snagom i tim znanjem ako ih primijenite u smjeru kojim želite ići.

Latest Posts

Raport

spot_img