Nedavno objavljeno

MJESEC RODITELJSTVA I SUPER TATE ZA SRETNO I SIGURNO DJETINJSTVO

#Reimagine #OsmisliPonovo aktivnosti za zaštitu i promociju prava djeteta kroz cijelu godinu

UNICEF BiH i ove godine poziva javne ličnosti, ali i sve druge koji žele da doprinesu zaštiti i promociji prava djeteta, da se uključe u aktivnosti kojima ćemo naglasiti značaj poticajnog roditeljstva, uključenosti očeva u odrastanje i razvoj djeteta, kao i druge aktivnosti u pripremi kojima UNICEF globalno želi pomoći stvaranju boljeg i sigurnijeg svijeta #ZaSvakoDijete.

19. – 21.6. Aktivacija #SuperTATE #MjesecRoditeljstva.

Preporuka – prije objave fotografije ili video zapisa, možete nam poslati foto/video u inbox kako bismo ubacili vizual aktivacije.

* Podijelite fotografiju ili video zapis vas sa djetetom/djecom i ispričajte neku dragu anegdotu ili prvo ili najdraže sjećanje u vezi očinstva uz #SuperTATE

* Podijelite fotografiju ili video zapis sa ocem i ispričajte neku dragu anegdotu / prvo ili najdraže sjećanje o svom tati uz #SuperTATE.

* Podijelite fotografiju ili video zapis vašeg supruga/partnera sa djecom i ispričajte neku dragu anegdotu / prvo ili najdraže sjećanje o tome koliko je važno da su očevi tu za dijete/djecu uz #SuperTATE.

Koristite hashtag #SuperTATE #MjesecRoditeljstva

Tagujte UNICEF BiH na FB @UNICEFBiH, na IG @unicef_bih, na TW @UNICEFBiH.

2020. je teška godina u kojoj je veliki broj djece u riziku – kako u zdravstvenom, tako i u riziku od eksploatacije, zanemarivanja, nasilja i ograničenog pristupa obrazovanju.

U fokusu UNICEF-ovog odgovora je zagovaranje svih prava za svu djecu. Potrebno je ponovo osmisliti način na koji djelujemo svi skupa i to je ključno za naš uspjeh!

Ovo je šest prioritetnih područja: 1. Osigurati i sačuvati zdravlje i uhranjenost djece; 2. Omogućiti pristup pitkoj vodi, sanitarnim uslovima i higijeni; 3. Omogućiti djeci da uče, 4. Podržati porodice i omogućiti im da se brinu o svojoj djeci; 5. Zaštititi djecu od nasilja, iskorištavanja i zlostavljanja; 6. Zaštititi djecu izbjeglice i migrante i one pogođene ratnim sukobima.

Kampanja #Reimagine #OsmisliPonovo realizovaće se od jula i trajati sve do 20. novembra – Međunarodnog dana djeteta, koji će biti obilježen širom svijeta.

Pozivamo da se uključe politički lideri – predsjednici, premijeri, ministri, parlamentarci, lokalni partneri, ambasadori…i vi.

#ZaSvakoDijete, sva prava.

www.unicef.org/bih

Latest Posts

Raport

spot_img