Psihodelični dragulj genijalne Merime Ključo!

Nesvakidašnja obrada hit pjesme Tome Zdravkovića - 'Noćas mi srce pati', u saradnji sa Jelenom Milušić.

0
40

Merima Ključo ima tu rijetku sposobnost da nas hipnotizira prvim zvukom odsviranog tona i da nas povede na put bez povratka. Više nismo isti i tako je bolje. Pošli bismo mi ne pitajući kuda jer se ne možemo oduprijeti. A i ne želimo.  Muzika koju Merima kreira je ujedno spiritualno i fizičko iskustvo koje nas protrese iz korijena.

Nekad je to tiha patnja koja sipi iz tipki njezine impozantne harmonike, lagano pletući obruč oko našeg srca, a nekad nesputana tama koja guta sve pred sobom i povlači u bezdan sve na njenom putu. I sve između.

Merima još jednom iznosi na svjetlo poseban i rijedak muzički  dragulj  demonstrirajući iznova talenat i umijeće komponovanja svjetske klase. Upravo ovom nesvakidašnjom izvedbom pjesme Noćas mi srce pati, Merima Ključo i Jelena Milušić nastavlju sjajnu saradnju.  Pored ostalih Meriminih kompozicija i ova pjesma će se naći na Jeleninom predstojećem solo albumu.

Njihova izvedba pjesme Noćas mi srce pati’ ne uvija u topli omotač tuge gdje nam je ugodno i meko, već dovodi u stanje transa izravno i neočekivano. Udara direktno u rebra, oduzimajući dah, a ljubavna patnja i bol opipljive i vidljive trepere pred našim očima. Distorzija Merimine harmonike grebe poput psihodelične električne gitare guleći i skidajući sve zaštitne slojeve naše duše ostavljajući nas potpuno ogoljene i izložene. Pri tom, tama i beznadežnost Jeleninog glasa zakivaju se u njeno meko tkivo, kidajući ga dio po dio. Noćas ćete patiti kao nikad do sad.

Video i audio produkciju i montažu potpisuje Merima Ključo, dok su za video snimke zaslužni Miki Olibarri-Powel i Jelena Milušić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here