NaslovnicaNAŠE PRIČEEdo Maajka preporučuje šta pročitati u karanteni

Edo Maajka preporučuje šta pročitati u karanteni

Iako u stvari “Kreator” repa: “Godine stresa godine brige, care jebo život ako nema igre, to je odgovornost, džabe ti knjige, ti si kreator tako to ide”, Edo ipak nerijetko ispunjava svoje slobodno vrijeme knjigama, osobito u vrijeme kućne izolacije. Pogledaj četrnaest odabranih koje nam je priredio Edo Maajka.

1 Miljenko Jergović – “Herkul”

To je zadnje što sam od Jergovića pročit’o, odlična priča, dosta aktualno. Miljenko je virtuoz sa riječima i rečenicama.

2 Feđa Štukan – “Blank”

Ovo sam započeo prekjučer čitat’ i ludilo je. Volim kad neki glumac, glazbenik, netko kome književnost nije poziv, napiše nešto zanimljivo i čitljivo. Odlična je zasad.

3 Zoran Predin – “Glavom kroz zid”

Nisam se nad’o ovako kvalitetnim i zanimljivim pričama. Za očekivat od njega je literarni nivo i to dobiješ, ali nisam očekiv’o ovol’ko zabave. Iznenadio me.

4 Brian K. Vaughan & Fiona Staples – “Saga”

Evo i jedan strip. Fibra je izbacila nekoliko dijelova, odlično prevedeni. Ovo mi je omiljena strip priča, smaram ljude sa Sagom već neko vrijeme.

5 Amoz Oz – “Kako izliječiti fanatika”

Ovu sam knjižicu kupio jednom davno, odlična je. To je u biti njegov intervju. U ovoj maloj kratkoj knjižici ne postoji niti riječ viška, ni’ko mi ne definira i objašnjava fanatizam kao Amos. Knjigu sam nekom posudio pa zaboravio kome pa je tražio okolo po antikvarijatima i pronašao opet!

6 Edgar Keret – “Pizzerija kamikaze”

Kereta sam otkrio dok sam živio u Izraeu, ova knjiga je možda i ponajbolja kolekcija kratkih pričica. On piše onako kako bi ja volio pisati jednog dana. Biografski pa u SF pa u komediju pa u horor i tako…

7 Aleksandar Hemon – “Kako su nastali ratovi zombija”

Ovo je odlična knjiga. Poklonio sam ih nekoliko.

8 Yuval Noah Harari – “Sapiens – Kratka povijest čovječanstva”, “Homo Deus – Kratka povijest sutrašnjice”, “21 lekcija za 21. stoljeće”

Sve su mu tri knjige dobre, sad opet čitam “Homo Deus – Kratka povijest sutrašnjice”. Da potražim dijelove o virusima i slično. Yuval smiri dok ga čitaš.

9 Tomaž Lavrić – “Bosanske basne” 

Ispast će da radim za Fibru. “Bosanske basne” su bile prvo Fibrino izdanje, ja sam nakon dugo vremena uspio pronaći odlično sačuvan primjerak, platio par stoja kuna. Evo, prije par mjeseci je Fibra izbacila drugo izdanje, za malo love. Ovo je jedan od najboljih uradaka vezanih za Bosanske ratove. Lavrić je jedan od najboljih!

10 Elaine N. Aron – “The highly sensitive child – Helping Our Children Thriw When The World Overwhelms Them” 

Ovome se vraćam svako malo, kad mislim da više ne mogu, onda pročitam malo knjigu i ispočetka hahaha. Odlična, ako imate osjetljivo dijete, ovo morate pročitati.

11 Almin Kaplan – “Meho”

Odlična knjiga.

12 Vedrana Rudan – “Ples oko sunca”

Odlična, tužna, smiješna, jako zanimljiva autobiografija. Bez dlake na jeziku, preporučio bi je svima.

13 Arsen Dedić – “Zabranjena knjiga”

Od nekog se učiti mora…

14 Predrag Lucić – “Step by step”

Od nekog se učiti mora…

Izvor: muzika.hr

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno

spot_img