Nedavno objavljeno

Život je lijep…

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

Život je blagodat u kojoj moramo uživati i kojoj se moramo radovati bez obzira na sve nedaće

Piše Emina Hadžić

Lagali su vas. Rekli su vam da se život sastoji od problema, boli, razočarenja, spletki, intriga.

Iskusili ste sve ovo? Vjerovali ste u laži? Vjerovali ste da se morate boriti za opstanak ne birajući sredstva samo da dobijete ono što ste zamislili? Da se zapravo ne trebate previše truditi, da je dovoljno da date minimum sebe za maksimum očekivanja.

Rekli su vam kako je život nepravedan…

Sve što su vam rekli je samo donekle istina.

Jedina istina je da je život doista lijep, to je blagodat u kojoj moramo uživati i kojoj se moramo radovati bez obzira na sve nedaće.

Svi imamo određene probleme: pokvari nam se auto, ne možemo si odjednom priuštiti neke stvari, neko koga volimo obolio je od ozbiljne bolesti…Mogli bismo ovako nabrajati unedogled jer problemima nema kraja, no ipak većinu našeg života proživljavamo lijepe trenutke. I kad nam je najteže, moramo se fokusirati i razmišljati o svemu lijepomšto nam ispunjava život.Sama činjenica da ste svjesni svoga postojanja je neopisivo bogatstvo.

Život je lijep, i to znate. Lijep je onoliko koliko i mi sami sebi kažemo da je lijep. Svi smo osjetili, vidjeli i iskusili njegovu ljepotu u više navrata. Dovoljno je da se na tren zaustavite i osvrnete oko sebe.

Bez obzira koliko teret koji nosimo bio ogroman, upravo on može biti razlog za naš spas, zato gledajmo na život pozitivno i svaki dan učinimo što ljepšim, za sebe i za ljude oko nas.

Celebrity Look for Less

 

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img