POTREBNO:
115 gr srednjih kozica,
2 velika jajeta,
10 gr isjeckanog mladog luka,
15 gr isjeckane mrkve,
malo soli i bibera,
2 kašike kokosovog brašna,
450 gr mljevenog mesa,
kašika kokosovog ulja,
3 česna bijelog luka,
1 veći isjeckani crveni luk,
450 ml povrtnog temeljca,
675 ml vode,
340 gr nudli od morskih algi,
šaka špinata
PRIPREMA: U blender stavite kozice, jaja, mladi luk, mrkvu, so, biber i kokosovo brašno. Dobro izmeljite, a zatim to dodajte u mljeveno meso i dobro izradite. Pravite mesne okruglice i stavite ih sa strane. Ugrijte kokosovo ulje, pa propržite bijeli i crveni luk, dodajte temeljac i vodu, pa ostavite da prokuha. Posolite i pobiberite po želji. Smanjite skroz i ubacujte jednu po jednu okruglicu. Kuhajte nepoklopljeno 5 minuta. Na kraju dodajte nudle i kuhajte sve zajedno još 25 minuta. Zadnje 2 minute kuhanja ubacite špinat. Servirajte vruće.