POTREBNO: 1/3 šolje zobenih pahuljica, šolja kokosovog mlijeka, kašika čija sjemenki, ½ kašičice ekstrakta vanilije, malo soli, pola banane, 3 i ¼ šolje kuhane kvinoje, šolja badema, po ½ šolje indijskih oraščića i sjemenki crnog susama,1/4 šolje lanenih sjemenki, ¾ šolje meda, kašika ekstrakta vanilije, kašičica instant kafe, so; Za preliv: pola manga, malo crne čokolade, listovi svježe mente, kokosov puter
PRIPREMA: Ugrijte rernu na 190°C. 2 pleha iz rerne obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte kbvinoju, bademe, susam i lan. Dodajte med, kokosovo ulje, vaniliju, kafu i soli. Dobro izmješajte, rasporedite po plehovima i pecite 35 – 50 minuta, svakih 15 minuta promiješajte da bi sve bilo jednako pečeno. U međuvremenu pomiješajte zobene pahuljice, ½ šolje kokosovog mlijeka čija sjemenke, vaniliju i so u manjoj zdjeli. Stavite u frižider pola sata, još bolje preko noći. Kada izvadite iz frižidera ubacite u blender i izmiksajte zajedno sa preostalih ½ šolje kokosovog mlijeka i bananom. Servirajte tako što ćete u zdjelicu staviti kremu sa zobenim pahuljicama. Odozgo stavite mješavinu koju ste pekli u rerni, na nju kriške manga i izrendanu čokoladu. Ukrasite svježom mentom i kokosovim puterom.