Nedavno objavljeno

Proljetna salata s jajima i dresingom od estragona

Osim što nas dugo drže sitima, jaja su odličan dodatak obrocima koji pršte sezonskim okusima. Neka budu zvijezda i vašeg proljetnog jelovnika

SASTOJCI:
Dresing:
• 3 pune kašike svježeg lišća estragona
• 1 češanj bijelog luka, oguljen
• 1/4 šolje pavlake
• 2 kašike jogurta
• sok od 1/2 limuna
• prstohvat soli i bibera
Salata
• 2 manje glavice zelene salate
• 1 manja glavica komorača, obrezana i tanko narezana kao list papira
• 6 rotkvica narezanih na tanke ploške
• 3-4 stabljike šparoga, podrezane i gulilicom za povrće narezane na tanke trakice
• 1/4 crvenog luka narezanog na tanke ploške
• 3 tvrdo kuhana jaja, prerezana napola po dužini
• 1/4 šolje mekog kozjeg sira, izmrvljenog
• 1/2 šolje pistacija

PRIPREMA:
Da biste napravili dresing, u blenderu izmiksajte sve sastojke. Ulijte u manju teglu i stavite u frižider dok ne zatreba; možete napraviti i dan ili dva unaprijed.
Glavicama zelene salate odrežite jezgru, a listove dobro operite i osušite. Posložite ih u široku plitku zdjelu za salatu, tako da prekriju cijelu površinu. Na zelenu salatu rasporedite ostale sastojke. Začinite svježe mljevenim biberom i prelijte dresingom neposredno prije posluživanja.

Latest Posts

spot_img

Raport