Nedavno objavljeno

spot_img

Nagrada za umjetničku hrabrost Maji Salkić

Maja Salkić nagrađena je za inovativno rukovođenje Sarajevskim ratnim teatrom SARTR što je rezultiralo hrabrim i društveno angažiranim repertoarom otvorenim za sve generacije i izraze teatarske umjetnosti

U Mostarskom teatru mladih sinoć je upriličena mala svečanost. Kako je to postala već tradicija, 4. avgusta, na rođendan prerano umrle kolegice, Amre Prutina, Direkcija Mostarskog teatarskog festivala-Festivala autorske poetike saopštava odluku o dobitniku Nagrade za umjetničku hrabrost koja nosi ime Amra Prutina.

Ovogodišnja dobitnica nagrade je Maja Salkić, glumica i direktorica Sarajevskog ratnog teatra SARTR. Nagrada joj se dodjeljuje  za inovativno rukovođenje Sarajevskim ratnim teatrom SARTR što je rezultiralo hrabrim i društveno angažiranim repertoarom otvorenim za sve generacije i izraze teatarske umjetnosti. Nagrada će Maji Salkić biti uručena na otvaranju 49. Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike 23. avgusta.

O Maji Salkić i njezinom posvećenom teatarskom angažmanu na čelu SARTR-a Gracija je pisala u svom posebnom novogodišnjem izdanju, kad smo je izabrali za jednu od ličnosti godine.

Tada će biti posađeno i drvo masline, kako je to praksa, kao znak trajnog sjećanja na ovaj događaj.

Nakon saopštene odluke odigrana je 273. repriza predstave “Presuda: Tiha likvidacija”.
spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport