spot_img

Nedavno objavljeno

Samsung Electronics predstavlja novu liniju mašina za pranje odjeće s visokom energetskom učinkovitošću i naprednim opcijama vještačke inteligencije

Linija uključuje mašinu za pranje odjeće s A-40% dodatnom uštedom energije zahvaljujući tehnologiji Bubble Shot uz niz AI opcija poput AI Ecobubble™, AI pranja i AI načina rada za energiju - te razne druge nove opcije

Samsung Electronics Co., Ltd. najavljuje lansiranje nove linije mašina za pranje odjeće u Evropi. Prvi put je otkrivena na globalnom događaju „Dobrodošli u BESPOKE AI“ koji se danas održava u les Pavillon des Étangs u Parizu, koji korisnike direktno povezuje sa Samsung Bespoke AI iskustvom.

„Znamo da postoji velika prilika da mašine za pranje odjeće doprinesu energetski učinkovitijem načinu života”, rekao je Moohyung Lee, izvršni potpredsjednik i rukovodilac tima za korisničko iskustvo u poslovanju digitalnih aparata (DA) u kompaniji Samsung Electronics. „Našom najnovijom linijom mašina, Samsung čini korak u postizanju tog cilja, dok istovremeno revolucionira iskustvo pranja odjeće.”

Modeli prikazani na događaju lansiraju se u četiri serije proizvoda. To uključuje modele A-10% i A-20% s dodatno visokom energetskom učinkovitošću u opcijama kapaciteta od 9 kg i 11 kg, kao i mašinu A-40% s dodatno visokom energetskom učinkovitošću kapaciteta 11 kg. Potrošačima se tako osigurava da je svaki izbor iz linije izuzetno energetski učinkovit. Osim toga, zahvaljujući tehnologiji SpaceMax™ koja je naslijeđena iz prethodne linije, novi proizvodi omogućavaju veliki kapacitet od 11 kg unutar dubine od 60 cm, što olakšava instalaciju te dolazi s estetski privlačnim Bespoke dizajnom[1].

Efikasnije od “A” razreda zahvaljujući naprednim tehnologijama kompanije Samsung

Nova linija mašina za pranje odjeće donosi značajne uštede energije kod procesa pranja, a najznačajniji uspjeh postiže model s dodatnom uštedom energije A-40%. Samsung primjenjuje napredne tehnologije koje prvi put uvodi u svoju liniju mašina za pranje odjeće kako bi postigao do 40 % manju potrošnju energije od minimalnih zahtjeva za energetsku učinkovitost za ocjenu razreda A[2].

Ključna tehnologija koja vodi dodatnoj uštedi energije je Bubble Shot[3]. Ona raspršuje sapunicu unutar bubnja na vrhu odjeće povlačeći je kroz cirkulacijsku pumpu. To olakšava natapanje odjeće i omogućava ravnomjerno prodiranje deterdženta, čime se povećava ukupna učinkovitost pranja.

Bubble Shot tehnologija također pomaže korisnicima da uštede vodu i skrate vrijeme trajanja ciklusa prilikom korištenja ciklusa pamuka. Koristi se do 20 % manje vode[4] u odnosu na konvencionalne mašine za pranje veša. Gustoća deterdženta u vodi postaje veća iako je količina deterdženta ista, što poboljšava učinkovitost pranja dok skraćuje vrijeme ciklusa pranja za do 25 %[5].

S AI Energy Modeom[6] u SmartThings Energy, praćenje potrošnje energije dodatno se proširuje. Korisnici mogu pratiti svoju dnevnu, sedmičnu i mjesečnu potrošnju energije, pri čemu se opcija može koristiti čak i za procjenu mjesečnih računa za struju korisnika. Ako bi mjesečni račun za električnu energiju mogao premašiti cilj korisnika, SmartThings Energy može uključiti način uštede energije, koji pametno smanjuje potrošnju energije do 70 % u poređenju s pranjem u toploj vodi[7].

Poboljšanje korisničkog iskustva pomoću tehnologija temeljenih na vještačkoj inteligenciji

Nova ponuda poboljšava energetsku učinkovitost, a osnovne funkcije olakšavaju korisnicima pravilnu brigu o njihovoj odjeći.

AI Ecobubble™[8] omogućava prilagođavanje programa prema odjeći. U zavisnosti od detektovanog tipa tkanine, prilagođava količinu mjehurića koji brzo uklanjaju prljavštinu i mrlje, kao i vrijeme pranja, temperaturu vode i brzinu centrifuge. Tako odjeću pere jednako učinkovito u hladnoj vodi kao i u toploj, smanjujući potrošnju energije do 70 %[9] u poređenju s pranjem u toploj vodi. Također štiti boju i teksturu odjeće s do 45.5 % boljom njegom tkanine[10].

Osim toga, AI Wash nježno, ali temeljno[11] pere odjeću s manje vode i deterdženta. Pomoću naprednog senzora, AI Wash detektuje težinu i mekoću tkanine u punom bubnju te aktivno prati nivo prljavštine. Koristi prikupljene informacije kako bi dozirao odgovarajuću količinu vode i deterdženta te kontinuirano prilagođava vrijeme natapanja, ispiranja i centrifugiranja za najbolje rezultate[12]. Kao rezultat toga, AI Wash poboljšava učinkovitost pranja i smanjuje otpad.

Širok spektar impresivnih funkcija za pranje rublja

Samsung je primijenio i proširio opcije u tri važna područja iskustva pranja odjeće ― smanjenje ispuštanja mikroplastike, jednostavnost upotrebe i vrijeme pranja. Evo kako:

Less Microfiber™ ciklus: Svi modeli u ponudi dolaze sa standardnim ciklusom Less Microfiber™. Kreiran je kako bi odjeća manje otpuštala mikroplastiku koja završava u odvodnoj vodi. Prilagođavanjem brzine obrtanja motora i intenziteta pranja, ovaj ciklus smanjuje količinu mikrovlakana otpuštenih u odvod za do 54 %[13].

Detergent Scan[14] i Care Label Scan[15]: SmartThings Clothing Care[16] korisnicima nudi nove funkcije za jednostavno korištenje mašune za pranje odjeće. Detergent Scan omogućuje korisnicima lako korištenje odgovarajuće količine deterdženta ili omekšivača. Nakon što korisnici skeniraju svoj deterdžent ili omekšivač pomoću SmartThings aplikacije, informacije se šalju mašini kako bi dodala odgovarajuću količinu za njihovo pranje odjeće. Dodatno, korisnici mogu pronaći funkciju Care Label Scan. SmartThings verifikuje i prenosi upute za pranje mašini kako bi odjeća mogla biti tretirana ispravno na temelju etiketa za održavanje koje su korisnici skenirali.

Super Speed: Sa Super Speed, ciklusi mogu biti završeni u samo 39 minuta[17]. Ovo kratko vrijeme pranja omogućeno je pomoću QuickDrive™ tehnologije, koja dinamički pomjera odjeću. Vrijeme ispiranja također je skraćeno korištenjem Speed Spray-a, koji snažnim mlazom vode brzo uklanja ostatke deterdženta. Perilica također ubrzava brzinu centrifuge u zavisnosti od količine odjeće kako bi je brzo osušila.


Linija Samsung mašina za pranje veša biće dostupna za kupovinu od sredine aprila. Za više informacija posjetite www.samsung.ba

[1] Samo primjenjivi modeli (WW11DB8******, WW11DB7******)
[2] Na temelju internog testiranja kompanije Samsung. Modeli serije WW8400D su 40% učinkovitiji od potrebnog za postizanje energetske učinkovitosti razreda A prema Uredbi (EU) br. 2019/2014. Rezultati mogu varirati zavisno od područja korištenja.
[3] Samo primjenjivi modeli (WWDB8****, WWDB7****)
[4] Na temelju internog testiranja korištenjem programa za pamuk na modelu WW7400D s Bubble Shot funkcijom u poređenju s konvencionalnom Samsung mašinom za pranje odjeće bez Bubble Shot funkcije. Rezultati mogu varirati zavisno od vrsti odjeće i okoline korištenja.
[5] Na temelju internog testiranja korištenjem programa za pamuk na modelu WW7400D s Bubble Shot funkcijom u poređenju s konvencionalnom Samsung mađinom za pranje odjeće bez Bubble Shot funkcije. Rezultati mogu varirati zavisno o vrsti odjeće i okolini korištenja.
[6] Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi veza i Samsung korisnički račun.
[7] Može se primijeniti kada je odabrana temperatura pranja od 20~40°C.
[8] AI Ecobubble™ se aktivira samo kada su odabrani određeni programi, uključujući Pamuk, Sintetika i AI Pranje s opterećenjem manjim od 2kg.
[9] Upoređeno s pranjem u toploj vodi. Testirano prema IEC 60456-2010 / 4kg opterećenje pranja / Super Eco pranje hladno (WF80F5E5U4W) vs. Pamuk 40°C bez Ecobubble™ (WF0702WKU). Individualni rezultati mogu varirati.
[10] Na temelju EMPA testa na modelu od 9kg (WF906U4SAGD, Sintetika), s i bez Ecobubble™ funkcije. Podaci prikupljeni iz pojedinačnih testova. Stvarni rezultati mogu varirati zavisno od individualne upotrebe.
[11] Na temelju algoritma kreiranog od strane AI. Stvarni rezultati mogu varirati zavisno od individualne upotrebe.
[12] Upoređeno s redovnim Samsung automatskim dozatorom, koji je podešen za doziranje preporučene količine deterdženta. Na temelju kontinuirane analize količine deterdženta korištene u zadnjih 10 ciklusa. Stvarni rezultati mogu varirati zavisno od individualne upotrebe.
[13] Na temelju testiranja u laboratoriju Ocean Wise Plastics Lab korištenjem opterećenja od 2kg 100% poliesterskih dukserica, upoređujući program za sintetiku na Samsung konvencionalnom modelu WW4000T i program za manje mikrovlakna na WW7000B. Rezultati mogu varirati u zavisnosti od  stvarne odjeće i uslova korištenja.
[14] Samo primjenjivi modeli (WWDB89, WWDB79). Ova funkcija dostupna je samo prilikom korištenja određenih deterdženata i omekšivača registriranih u bazi podataka SmartThings (od prosinca 2023.).
[15] Samo primjenjivi modeli (WWDB89, WWDB79, WWDB73). Korisnik će biti isključivo odgovoran za sve moguće posljedice koje mogu proizaći, uključujući, ali ne ograničavajući se na bilo kakvu štetu ili ozljedu uzrokovanu netočnim informacijama koje je korisnik pružio.
[16] Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi veza.
[17] Na temelju korištenja Super Brzine s zadanim postavkama s opterećenjem od 5kg.

Latest Posts

Raport

spot_img