Nedavno objavljeno

Ko podržava našu skijašicu?

Treba nam zakon o sportu na državnom nivou. Ne samo zato da se pomogne sportistima koji su na vrhunskom nivou, već zato da se napravi sistem koji će praviti sportiste od samih početaka

Ako još niste uspjeli doći do svog primjerka nove Gracije, objavljujemo dio priče s njom i to jedan, za našu skijašicu, važan segment života. A to je finansiranje njezinih odlazaka na takmičenja i samim tim značajne podrške njezinih rezultata i uspjeha na skijaškim terenima.

Ko podržava našu skijašicu?

Pošto nismo skijaška velesila, Elvedinu pitamo šta je najvažnije što njoj treba da bi dalje razvijala svoje vještine i postizala vrhunske rezultate. “Treba nam zakon o sportu na državnom nivou. Ne samo zato da se pomogne sportistima koji su na vrhunskom nivou, već zato da se napravi sistem koji će praviti sportiste od samih početaka. Nije poenta da pomoć stiže kad se postigne rezultat. Već da podrška postoji od samog početka nečijeg bavljenja sportom.”


U ovom trenutku, komercijalni sponzori Elvedine Muzaferije su BH Telekom i ASA Osiguranje, a podršku dobija od brenda Turističke zajednice Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta KS-a. Njih treba istaći i pohvaliti za prepoznavanje Elvedine kao sportistkinje u koju se treba i mora ulagati.

Trebaju nam sistemska rješenja

I ujedno bi ovaj tekst bio poziv za sve one koji su na poziciji moći, gdje se donose odluke o usmjeravanju budžetskih sredstava, da djeluju. Ne samo u slučaju Elvedine, već i na stateškim rješenjima koji će nam donijeti vrhunske rezultate u sportu. Rezultate iza kojih stoji i država, a ne samo nevjerovatna upornost i volja pojedinaca.

Latest Posts

Raport

spot_img