spot_img

Nedavno objavljeno

Samsung je predstavio opciju 3D Map View utemeljenu na SmartThings platformi i vještačkoj inteligenciji

Namijenjena je televizorima i kućnim aparatima kako bi olakšala upravljanje pametnim domom te proširila uslugu širom svijeta, unapređujući iskustva SmartThings platforme

Kompanija Samsung danas je predstavila opciju 3D Map View, koja je prvi put prezentovana na CES 2024 sajmu, a sada je dostupna u svim zemljama s pristupom SmartThings platformi.

Map View opcija olakšava upravljanje domom pretvarajući stvarne nacrte u virtuelne slike u SmartThings aplikaciji. Tako korisnici mogu jasno vidjeti svoje uređaje te praktično podešavati osvjetljenje, temperaturu, kvalitet vazduha i potrošnju energije, gdje god se nalazili.

Ova inovacija rješava izazov upravljanja sve većim brojem povezanih uređaja u domovima te olakšava upravljanje pametnim domom, eliminišući potrebu za lociranjem svakog uređaja zasebno. Opcija korisnicima pokazuje cijeli dom i ažurira se u stvarnom vremenu dok je više uređaja povezano.

Prethodna verzija Map View opcije imala je 2D model koji je radio samo u domovima za koje su dostavljeni nacrti. Međutim, ažurirana opcija donosi 3D pregled koji koristi prostornu vještačku inteligenciju u Samsung uređajima — poput Bespoke Jet Bot™ — koristeći LiDAR[1] senzore u uređaju za precizno mjerenje i mapiranje rasporeda doma. Sada korisnici mogu lakše razumjeti oblik i prostorne uslove svojih domova na 3D kartama.

Opcija također donosi poboljšanu funkciju filtriranja kako bi omogućila učinkovitije praćenje i kontrolu željenih uređaja. Do kraja godine, prikaz karte pomoću slika vještačke inteligencije, koji je također predstavljen na CES-u 2024., ima za cilj da ponudi personalizovanije pametne usluge.

Dostupnost

Map View opcija dostupna je putem SmartThings aplikacije na Android i iOS mobilnim uređajima[2], kao i na Samsung televizorima[3]. U prvoj polovini godine kontrolne funkcije također će biti dostupne putem dodatnih uređaja, poput hladnjaka Family Hub™[4].

Map View prošle je godine predstavljen u Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama, a od sada ga mogu koristiti sve zemlje s pristupom SmartThings aplikaciji.

„Samsung neprestano nastoji da omogući korisnicima da bez poteškoća kontrolišu svoje uređaje za domaćinstvo, bilo kada i bilo gdje, a Map View je rezultat tih napora”, rekao je Seungbeom Choi, rukovodilac sektora za platforme uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Nastavićemo da uvodimo različite relevantne usluge i opcije kako bi naši korisnici mogli da uživaju u optimalnim iskustvima pametnog doma uz bolji život.”

Samsung trenutno radi s građevinskim kompanijama na proširenju Map View prikaza na stanove i kancelarijske prostore, s ciljem stvaranja još više pametnih okruženja za korisnike širom svijeta. To uključuje optimizovano korisničko iskustvo (UX) za velike ekrane koje pomaže B2B operaterima, kao i brzu kontrolu koja omogućava korisnicima jednostavan pristup ključnim funkcijama.


[1] Senzori za otkrivanje i domet svjetla (LiDAR) koriste lasersko svjetlo za otkrivanje objekata u 3D radi tačnog predstavljanja okruženja.
[2] Android OS 9.0 ↑ s minimalno 6 GB RAM-a / iOS 15↑ s minimalno 6 GB RAM-a i rezolucijom 792×828
[3] Samsung Smart TV lansiran nakon 2024. (DU 7000↑)
[4] Family Hub™ frižideri; određeni modeli lansirani nakon 2021./ Detaljnije potrebne specifikacije biće objavljene u trenutku prijave.

Latest Posts

Raport

spot_img